Helsinki Hip Hop Festival 09:n ensimmäiset esiintyjät julkistettu

Lokakuun toisena viikonloppuna järjestettävän HHHF09:n ensimmäiset esiintyjät on julkistettu. Hip hop –kulttuuria monipuolisesti esittelevällä festivaalilla esiintyvät japanilainen DJ Krush, houstonilainen Trae sekä kotimaiset OG Ikonen, Hannibal sekä Teflon Brothers. Festivaalille tullaan vielä kiinnittämään lisää koti- ja ulkomaisia esiintyjiä.

DJ Krush on tokiolaissyntyinen turntableisti, joka kuuluu alansa terävimpään maailman kärkeen. 25 vuotta taitojaan hionut Krush, oikealta nimeltään Ishi Hideaki, tunnetaan genrerajoja rikkovasta erilaisten elementtien yhdistelemisestä. Hän on julkaissut lukemattomia albumeita, singlejä, mixtapeja sekä kokoelmia mm. legendaarisella Mo? Wax -yhtiöllä. DJ Krush on esiintynyt Suomessa kaksi kertaa aikaisemmin, vuonna 2002 Ilosaarirockissa sekä vuonna 2008 Tavastialla, joka myytiin ennakkoon loppuun.

Toinen HHHF09:n vahvistettu ulkomainen esiintyjä on Houstonin undergroundista maailmanlaajuiseen suosioon noussut Trae. Teksasin elinvoimaisella rap-kentällä Trae on tervetullut poikkeus, joka keskittyy lyriikoissaan muuhunkin kuin autoihin ja timanttikoruihin. Trae on julkaissut kymmenvuotisen uransa aikana neljä soololevyä sekä serkkunsa Z-Ro?:n kanssa kaksi levyä nimellä Assholes By Nature. Trae tunnetaan myös yhteisötyöstään, jonka kunniaksi Houstonin pormestari on julistanut heinäkuun 22. päivän Trae Dayksi. HHHF09:ssä Trae nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa.

Ensimmäiset festivaalille kiinnitetyt kotimaiset esiintyjät ovat yhteiskeikan vetävät OG Ikonen ja Hannibal sekä Teflon Brothers. Tammikuussa 2009 runsaasti kehutun ensilevynsä julkaissut OG Ikonen on keikkaillut koko vuoden ajan ahkerasti ja huomannut esiintymisen toimineen loistavasti Tulenkantajista ja Hannibal & Soppa -duosta tutun rovaniemeläisen Hannibalin kanssa. Teflon Brothers on uusi nimi kotimaisessa hip hopissa, mutta bändin jäsenet Pyhimys, Heikki Kuula ja Voli ovat vanhoja tuttuja. Teflon Brothers julkaisi odotetun ensilevynsä 29.7.2009 ja se on saanut erittäin hyvän vastaanoton.

Loput HHHF09:ssä esiintyvät koti- ja ulkomaiset artistit sekä lipunmyynnin tiedot tullaan tiedottamaan lähiviikkojen aikana. Festivaalin ohjelmisto koostuu kolmesta konsertti-illasta, taidenäyttelyistä, taideworkshopista ja päätösklubista.

Lisätiedot tapahtumasta löytyvät osoitteesta www.hhhfi..

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot