Iconcrashin uusi albumi pureutuu henkimaailman asioihin.

  • Julkaistu 30.03.2010
  • Tagit:
  • Luettu 1419 kertaa

Iconcrashin mustavalkoinen kansikuva albumia "Enochian Devices" varten. Kuvassa musta pohjaväri ja sen keskellä lyhythiuksisen miehen tai naisen ilmeettömät kasvot. Kuvan oikeassa yläkulmassa yhtyeen ja albumin nimi valkoisella värillä. Julkaistaan 26.5.2010

Kotimainen Iconcrash julkaisee toisen albuminsa “Enochian Devices” 26.5. Levy yhdistelee taitavasti tummia tunnelmia, kekseliästä soundimaailmaa ja perinpohjaista pureutumista henkimaailman asioihin. Debyyttialbuminsa “Nude” neljä vuotta sitten julkaisseen Iconcrashin keulahahmo, Jaani Peuhu, kertoo että tavoitteena oli tehdä teemoiltaan ja sisällöiltään tavanomaista rocklevyä syvemmälle pureutuva teos. Jo levyn nimi viittaa 1500-luvulta peräisin olevaan Enochian Magick -nimiseen taikuusjärjestelmään, ja Peuhu kuvaakin useimpia levyn tekstejä keskusteluksi ihmisten ja henkien välillä. Vaikka enkelit, demonit ja magia ovat vahvasti läsnä levyllä, Peuhu ei halua kaupata ihmisille uskontoja tai tarjota valmiita vastauksia, vaan rohkaista ihmisiä pohtimaan omia uskomuksiaan.

Albumilta aiemmin lohkaistut singlet “Strange, Strange Dark Star” ja “Everlasting” ovat soineet mm. Radio Rockin ja YleX:n taajuuksilla. Molemmat kappaleet ovat olleet pariin otteeseen hienosti YleX:n Himotuimmat-listan ykkösenä. “Everlasting”-video on ollut nähtävissä mm. VoiceTV-kanavalla. Iconcrashin musiikkia voi kuulla myös kotimaisessa “Blackout”-elokuvassa sekä legendaarisen Clive Barkerin ohjaaman “The Midnight Meat Train” -elokuvan soundtrackilla, jossa yhtyettä remiksaa Madonnan, Nine Inch Nailsin, David Bowien, Lenny Kravitzin ja Linkin Parkin kanssa työskennellyt Justin Lassen.

“Enochian Devices” -albumin kiehtovaan mystiikkaan on mahdollista tutustua myös tulevalla kiertueella, jonka päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin. Aiemmin Iconcrash on keikkaillut Suomen lisäksi Yhdysvalloissa, Brittein saarilla, manner-Euroopassa, Venäjällä ja Baltian maissa.

Kuuntele tuore single “Sleeper” suoraan täältä.

Iconcrash on:

  • Jaani Peuhu (laulu, ohjelmointi ja kitarat)
  • Matti Toivonen (kitara)
  • Anu Tukeva (kosketinsoittimet ja taustalaulu)
  • Riku-Niilo Mattila (basso)
  • Oskari Vilmunen (rummut)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot