Ipanapan Iltalaulut tarjoavat lisää yhteisiä hetkiä vanhempien ja lasten arkeen.

 • Julkaistu 11.09.2009
 • Tagit:
 • Luettu 1955 kertaa

Lastenlauluja sisältävän "Ipanapa Iltalaulut" -levyn kannessa sinisävyinen piirros kitaraa soittavasta pikkupojasta, jonka veiressä jokin nalle tai sammakko soittelee harmonikkaa. Kuvan yläosassa lukee kokoelman nimi ja alaosassa kappaleiden nimiä pienell Julkaistaan 30.9.2009

Ipanapa Records jatkaa laadukkaan lastenmusiikin julkaisemista. Nyt ovat vuorossa iltalaulut. “Ipanapa Iltalaulut” (julkaistaan 30.9.) sisältää perheen yhdessä kuunneltaviksi ja laulettavaksi tarkoitettuja lauluja. Levyltä löytyy iltatoimien taustalle kauniita kappaleita, joiden tarkoitus on rauhoittaa päivän riemuista ja valmistaa lapset ja aikuiset yhteiseen mukavaan iltahetkeen. Levyllä on myös perinteisiä tuutulauluja, joita yhdessä kuuntelemalla ja laulamalla uneen vaipuminen sujuu rauhaisasti. Suomen eturivin artistit onnistuvat jälleen Ipanapa-hengessä tarjoilemaan myös aikuisille mukavan kuuntelukokemuksen. Kauniissa lapsenmaailmassa liikuvat tekstit miellyttävät viattomuudellaan myös varttuneempiakin kuuntelijoita, joille levyn musiikkia voikin luonnehtia vaikkapa comfort-musiikiksi. Comfort- tai lohtumusiikin kanssa on vanhempienkin helppo irrottautua arkipäivän kiireistä ja huolista ja keskittyä perheen yhteisiin hetkiin.

Lastenklinikoiden Kummien teettämän tutkimuksen mukaan arkirutiinien keskellä vanhempien laatuaika lastensa kanssa jää aivan liian vähäiseksi. Joka viides kokopäivätöissä oleva suomalainen vanhempi kertoo viettävänsä lapsensa kanssa alle tunnin vuorokaudessa (lähde: Research International, 2008). Iltapesun jälkeinen satutuokio onkin usein ainoa hetki olla yhdessä ja nauttia perheen kanssa olemisesta.

Levyä yhdessä kuuntelemalla ja iltalauluja laulamalla on vanhemmilla mahdollisuus luoda lisää yhteisiä hetkiä vanhempien ja lasten arkeen.

Mukana levyllä ovat mm. Tuure Kilpeläinen, Essi Wuorela, Maarit Hurmerinta, Susanna Haavisto ja Weeping Willows –solisti Magnus Carlsson, joka tulkitsee ruotsiksi lastenlauluklassikon “Sininen uni”. Levyn tuottaja on Hannu Pikkarainen, mies, joka on vastannut Vesa-Matti Loirin “Ivalo”–, “Inari”– ja “Kasari”-levyjen tuotannosta ja nostanut Loirin uudelleen listojen kärkeen. Levyn kansivihko sisältää kaikkien kappaleiden sanat ja kitarasoinnut. instrumentaaliversiot voi ladata levyn julkaisun jälkeen osoitteesta www.ipanapa.fi. Laulukokoelmaan voi tutustua EMIn nettisivuilta löytyvän jukeboksista.

“Ipanapa Iltalaulut” -albumin kappaleet:

 1. Tuure Kilpeläinen: Unien kulkuri
 2. Essi Wuorela: Kuinka ihmeessä nukkuikaan hauki
 3. Kim Lönnholm: Ei vielä
 4. Tapio Liinoja: Naavakuusi ja iltatähti
 5. Maarit Hurmerinta: Pikku ihminen
 6. Hannu Pikkarainen: Keinuu naurusuu
 7. Puntti Valtonen: Unijuna
 8. Eeppi Ursin: Kultasiipinen
 9. Timo Kiiskinen: Lelukaupan siivet
 10. Ali Alikoski: Koiranpentu Pessi
 11. Susanna Haavisto: Matka höyhensaarille
 12. Janne Raappana: Hyvää yötä nalle
 13. Liisa Akimoff: Kuu vain kulkee haaveinensa
 14. Magnus Carlson: Den blåa drömmen

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot