Iron Maidenin "Somewhere Back In Time" -albumista tuplavinyyli.

 • Julkaistu 22.03.2008
 • Tagit:
 • Luettu 1400 kertaa

Iron Maidenin "Somwhere Back In Time -- The Best of 1980-1989" -kokoelman kansikuva, jossa yläosassa bändin logo ja alaosassa kokoelman nimi. Keskellä kuvaa sinistä taivasta vasten muinaisia hiekanvärisiä rakennuksia, patsaita, sfinksejä. Kokoelma-albumin kansikuva

Iso-Britanniasta käsin toimiva What Records aikoo julkaista Iron MaideniN tulevasta kokoelma-albumista “Somewhere Back In Time“ rajoitetun erikoispainoksen — levymerkki kaavailee tuovansa kokoelmasta esiin tuplavinyylin 12. toukokuuta. Julkaisu on ensimmäisen vuosikymmenen aikana luomaa musiikkia esittelevä kokoelmalätty, jonka EMI julkaisee 12. päivä normaalina CD-versiona. Julkaisun soittolistalle on ahdettu bändin valitsemia parhaita ja olennaisimpia biisejä bändin seitsemältä ensimmäiseltä studioalbumilta ja yhdeltä live-albumilta. Kappaleet on äänitetty vuosivälillä 1980-1989.

EMI kertoo tämän “Somewhere Back In Time” -opuksen olevan etenkin Iron Maidenin nuoremmille faneille hyvin kysytty julkaisu. Albumin voi ladata bändin nettisivuilta digitaalisessa muodossa WMA-formaatissa ilman maksua. Fanit voivat kuunnella kiekon kappaleita jopa kolme kertaa ennen kuin kappaleet menevät “lukkoon” ja ne on ostettava erikseen. Kun kappaleet on kuunneltu läpikotaisin, kuuntelija saa silmilleen yksinkertaisen päivitysmahdollisuuden, jonka avulla hän voi ostaa biisit DRM-vapaassa muodossa, joka tarkoittaa sitä, että kuuntelija voi esimerkiksi polttaa biisit CD-levylle.

Managerina toimiva Rod Smallwood kertoo tämän ilmaiseksi ladattavan kappaleidean olevan varsin innovatiivinen lähestymistapa musiikin julkaisemille. Iron Maidenilla on suuri katalogi kapapleita, joita fanit ja media kuuntelevat korvat höröllä kerta toisensa perään. Bändin fanikunta on kuitenkin muuttumassa jatkuvasti nuorempaan suuntaan, joten Smallwood arvelee, etteivät he ole välttämättä tutustuneet Rautaneidon varhaisimpiin tuotoksiin. Tämän takia “Somewhere Back In Time” -kokoelma on tehty. Monet yhtyeen fanit eivät edes olleet syntyneet niihin aikoihin kun Iron Maiden julkaisi uransa ensimmäiset albumit. Tämä julkaisu on managerin mukaan tehokas tutustumiskierros rytmiryhmän tuotantoon, joka toivottavasti houkuttelee bändin musiikkia fanittavia miehiä ja naisia tilaamaan kokonaisia Maidenin albumeja. Näinä päivinä useat poppilaulajat esittävät televisiossa pari-kolme hittikappaletta ja julkaisevat ne studioalbumeina varustettuna täytekappaleilla. Tämän takia useat nuoremman polven edustajat eivät välttämättä ole kiinnostuneet albumien ostamisesta, mutta “Somewhere Back In Time” -kiekon toivotaan tekevän tähän ilmiöön muutoksen parempaan suuntaan.

“Somewhere Back In Time” -kokoelman kappaleet:

 1. Churchill Speech (0:49)
 2. Aces High (4:36)
 3. 2 Minutes To Midnight (6.00)
 4. The Trooper (4:11)
 5. Wasted Years (5:06)
 6. Children Of The Damned (4:35)
 7. The Number of The Beast (4:53)
 8. Run To The Hills (3:53)
 9. Phantom Of The Opera — Live (7:21)
 10. The Evil That Men Do (4:34)
 11. Wrathchild — Live (3:07)
 12. Can I Play With Madness (3:31)
 13. Powerslave (6:47)
 14. Hallowed Be Thy Name (7:12)
 15. Iron Maiden — Live (4:50)

Manageri kertoo bändin ja hänen itsensä halunneen antaa nykynuorisolle reilun mahdollisuuden kuunnella musiikkia sillä tavalla kuin he itse sitä ovat aikoinaan kuunnelleet ollessaan nuoria. Äänenlaatu tulevan kokoelma-albumin biiseissä onkin huippuluokkaa, joten fanit voivat nauttia kappaleista täysin rinnoin. Smallwood on kuitenkin pahoillaan sen vuoksi, ettei WMA (Windows Media Audio) ole yhteensopiva tiedostomuoto esimerkiksi Macintoshien ja iPodien käyttäjien kanssa.

Iron Maiden on:

 • Bruce Dickinson (laulu)
 • Steve Harris (basso ja taustalaulu)
 • Dave Murray (kitara)
 • Adrian Smith (kitara, taustalaulu)
 • Nicko McBrain (rummut)
 • Janick Gers (kitara)

Viihdeuutinen.net tiedotti jo aikaisemmin, että Iron Maiden tulee tänne Suomeen esiintymään kahteen otteeseen. Molemmat konserttipaikat on jo myyty loppuun, vaikka yhtyeen keikka koetaan vasta useiden kuukausien päästä. Rokkitykki esiintyy ensin 18. heinäkuuta Helsingin Olympiastadionilla ja sitten päivää myöhemmin tamperelaisen Ratinan stadionilla.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot