Jukka Kuoppamäki julkaisee kattavan kokoelman 27.5.

Harmaasävyinen valokuva vasemmalla katsovasta miehestä, jolla sylissä akustinen kitara. Miehellä musta bleiseri ja valkoinen kauluspaita. Kuvasas Jukka Kuoppamäki

Jukka Kuoppamäki julkaisee “Mies ja kitara” -kokoelman keskiviikkona 27.5. “Mies ja kitara” on kaikkien aikojen kattavin kokoelma Jukka Kuoppamäen tuotantoa: sen 60 laulua, kolme C-levyä, on rakennettu alkamaan uusimmasta laulusta. Uusin sävellys on levyn nimikkokappale “Mies ja kitara”, jonka aloittama kavalkadi jatkuu 40 vuotta viimeisenä soivaan lauluun “Kiskot vievät etelään”, vuodelta 1969, jota taiteilija itse pitää läpimurtolevynään. Trubaduuri Jukka Kuoppamäki (s. 1942) on taiteilija, jota Suomi on tarvinnut kohta puoli vuosisataa. Tämän lauluntekijän, säveltäjän ja sanoittajan menestys on kymmenien vuosien kertomus siitä, kuinka eräs helsinkiläinen koulupoika alkoi laulaa yhtyeissä ja teki ensi levynsä 18-vuotiaana vuonna 1960. Siitä lähtien hän on kulkenut omaa, välillä myrskyistäkin tietään valovoimaisena persoonana ja innokkaana romantikkona. Kuoppamäestä onkin vuosikymmenien aikana tullut suomalaisuuden ikivihreä tulkitsija.

Jukka Kuoppamäki eli voimakasta aikaa viime vuosikymmenellä. Hän kirjoitti omakohtaisen näytelmän Sininen ja valkoinen (1999) kesäteatteriin, vietti 40-vuotistaiteilijajuhlansa ja sai Erikois-Emman vuonna 2000. Hän veti televisiossa kaksi kesää yhteislaulua Tammerkosken sillalla ja oli Iskelmä Finlandia -ehdokkaana vuonna 2006.

Jukka Kuoppamäki esiintyy:

  • 5. toukokuuta 2009: Seinäjoki-Sali (Seinäjoki)
  • 6. toukokuuta 2009: Nokian Kerhola (Nokia)
  • 7. toukokuuta 2009: Ryti-Sali (Huittinen)
  • 8. toukokuuta 2009: Promenadi-Sali (Pori)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot