Kippis & Kulaus esittää: 3rd Rail Music 5 vuotta.

24.10.2009 juhlitaan helsinkiläisen levy-yhtiön 3rd Rail Musicin viisivuotista taivalta Virgin Oil Companyssa. Puolen vuosikymmenen ikään ehtineen yhtiön omista artisteista tapahtumassa esiintyvät Jontti & Shaka, OG Ikonen sekä Petos, joiden lisäksi lavalla nähdään Davo, Ratface ja You Can’t Keep Me Down. Ennakkoliput tulevat myyntiin torstaina 15.10.2009 Tikettiin ja ne maksavat 6 euroa.

Petos oli ensimmäisiä artisteja, joka kiinnitettiin 3rd Rail Music:lle yhtiön perustamisen jälkeen vuonna 2004. Miehen kolme soololevyä ja kaksi Kallio UG -albumia saavat alkuvuonna seuraajan kun kauan odotettu “Toivo Parasta Ja Pelkää Pahinta” ilmestyy. Jontti & Shaka ovat myös pitkän linjan raiteilijoita, jotka ovat yhdessä ja muissa kokoonpanoissa julkaisseet useita levyjä 3rd Rail Music:lla. Kaksikon levy “Rata Äänite” on yksi suomalaisen hip hopin merkkiteoksia. Sittemmin Jontti on tehnyt Jodarokin kanssa Uuden Ajan Avaruususkonto -levyn kun Shaka on keskittynyt Koivuniemen Herrat -projektiin. OG Ikonen on 3rd Railin tuoreimpia kiinnityksiä, mutta myös yksi suosituimmista. Savolaisen tammikuussa 2009 ilmestynyt debyyttilevy “Mieron Tiellä” meni heti ensimmäisellä viikollaan viralliselle albumilistalle ja siitä lähtien Ikonen on ollut tien päällä.

Davo on tärkeitä vaikuttajia suomalaisessa hip hopissa, vaikka miehen julkaisut ovat jäänyt vähemmälle. Aktiivisesti 1990-luvulta musiikkia tehnyt mies ei ole laajasta materiaalista huolimatta julkaissut mitään paria soolo- sekä MC Taakibörstan sinkkua lukuun ottamatta. Davo ei ole viime aikoina myöskään keikkaillut paljoakaan, joten Virginissä on hyvä tilaisuus nähdä vanha suomihip hop -legenda työssään.

Virginissä on myös suomalainen hardcore edustettuna, kun lavalle kiipeävät helsinkiläinen Ratface sekä ojamolainen brutaalia beatdown hardcorea soittava You Can’t Keep Me Down.

Tapahtuman esiintyjät:

  • Jontti & Shaka
  • OG Ikonen
  • Petos
  • Davo
  • Ratface
  • You Can’t Keep Me Down

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot