Kristian Meurman: "Läpi yön".

Valokuva Kristian Meurmanista, joka seisoo ulkosalla kerrostalojen edustalla. Miehen takana neljä mustiin pukeutunutta miestä. Meurmanilla yllään mustat vaatteet ja paidan päällä vaaleanruskea pusakka tai takki. Kuva: Laurizio Aaltonen

Kristian Meurman (www.meurman.com) julkaisee jo parin viikon päästä, nimittäin 18. kesäkuuta, uuden Teropekka Virtasen tuottaman studioalbumin, jonka nimi on “Läpi yön”. Kyseinen kiekko sisältää sellaisia uusia ja vanhoja sävellyksiä, kuin Hectorin “Koko helma maailma” ja Lasse Mårtenssonin biisin “Myrskyluodon maija”. Meurman on halunnut tehdä “Läpi yön” -albumista omannäköisensä — musiikkimateriaalin pääpaino on laskettu tuoreen tuotannon varaan, mutta mies tarjoaa levyllä myös huolellisen tutustumiskierroksen vanhoihin kotimaisiin klassikoihin. Tarjolla on lisäksi kaksi Kristian Meurmanin omaa käsialaa olevaa biisiä, joista toinen on Eurovision-laulukilpailun Suomen finaalista tuttu värssy “Jos en sua saa”. Toinen hänen itsensä kirjoittama kappale on “Kaikki on niin jees”. Viimeksi mainittu käsittelee perheväkivaltaa. Meurman on sanoittanut “Läpi yön” -levyllä yhteensä neljä kappaletta.

Kristian Meurmanin “Läpi yön” -levyn ilmestymisen kunniaksi kesäkuussa tullaan järjestämään helsinkiläisen Gloria-klubin tiloissa julkaisujuhla 18.6.2008 kello 19 alkaen. Kulttuuriareena Glorian tiloissa albumin julkaisuiltana vietettävä konsertti on ikärajaton, mutta siellä on erillinen K18-alue ja tapahtumaan on vapaa pääsy — eteispalvelumaksu on 1,5 euroa. Illan aikana debytoidaan Kristian Meurmanin uusin musiikkivideo biisistä “Jos en sua saa”.

Kristian Meurman promovalokuassa, jonka on ottanut Laurizio Aaltonen. Mies seisoo peilikuvana hohtavan seinän vieressä pilvistä ja aurinkoista taivasta vasten. Kristianilla pitkät tummanruskeat hiukset ja yllään mustat vaatteet.
Kuva: Laurizio Aaltonen

Muusikon ensimmäinen albumi, nimeltään “Ensiaskeleet”, julkaistiin vuosi sitten kesäkuussa. Debyyttialbumi käsittää 11 biisiä. Ennen albumia Meurman on julkaissut kaksi omakustannetta, joista tuorein on vuoden 2004 päivinä ilmestynyt single-CD “Agathons’s Legacy — Everyman / Tears for you” ja ensimmäinen EP-lätty “At the end of the road”, joka julkaistiin kahdeksan vuotta sitten.

Espoossa syntynyt Meurman tuli yleisölle tutuksi vuoden 2007 puolella, jolloin hän osallistui Idols-laulukisaan. Muusikonalku pääsi kilpailussa jatkoon viidenteen semifinaaliin asti, mutta putosi neljännessä finaalissa sijoittuen Idolsin kokonaistilanteessa neljännelle pallille.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot