Kymmenet fanit kuvasivat itse suosikkiyhtyeensä videon.

  • Julkaistu 17.04.2010
  • Tagit:
  • Luettu 1607 kertaa

Ylivalottunut ryhmäkuva Viisi-yhtyeen naisista. Naisia yhteensä viisi kappaletta, joista osa seisoo seiniä vasten ja keskimmäinen istuu valkoisella tuolilla. Kuvassa Viisi-yhtye

Uudenlainen yhteisöllisyys ja sosiaaliset mediat muuttavat myös musiikkivideoiden tekemistä. Eilen perjantaina valmistui Viisi-yhtyeelle fanien omaehtoisesti toteuttama yhteisöllinen musiikkivideo. Yleisö kuvasi omilla kännyköillään ja muilla kameroilla videon viime viikon keskiviikkona loppuunmyydyllä levynjulkistuskeikalla Helsingin Semifinalissa.

Hankkeen puuhamiehet kertovat yli 50 fanin toimineen kuvaajana tilaisuudessa. Kaikki yhteydenpito keikalle saapuneiden ihmisten kesken tapahtui Facebookin kautta, jossa muun muassa sovittiin kuvattava kappale ennakkoon. Keikan jälkeen fanikuvaajat lähettävät materiaalin verkon yli leikkaajalle, joka koosti yhteisöllisen musiikkivideon sadoista eri digikuvista ja suuresta määrästä videota.

Idea lähti faneilta ja uskommekin tämän tyyppisten sosiaalisen median pelisäännöillä tehtyjen videoprojektien yleistyvän. Yleisöstä tulee osallistuja ja sosiaaliset mediat toimivat nopeana kanavana järjestelyjen ja jakelun suhteen, kertovat hankkeen takana olevat Viisi-fanit Samuli Harjunpää ja Jani Halme.

Video syntyi täysin yhteisöllisesti: yleisö kuvasi, järkkäsi, leikkasi ja levitti omatoimisesti tämän ‘sosiaalisen musavideon’. Toteutus tehtiin levy-yhtiön ja yhtyeen suostumuksella, mutta itse tuotannossa heillä ei roolia, eikä raha vaihda omistajaa, miehet kertovat.

Viiden nuoren naisen muodostava Viisi julkaisi omaa nimeänsä kantavan debyyttialbuminsa 31. maaliskuuta. Albumi nousi heti julkaisuviikolla iTunesin top 10:n ostetuimman levyn joukkoon. Viisi on sovittanut kaikki kappaleensa itse, ja debyyttialbumin kaikki laulut ovat yhtyeen Virpi Eroman sävellyksiä. Sanoittajina albumilla ovat olleet Heimo Hatakka, Mariska, Katja Hollmén ja Inka Nousiainen.

“Hillittyy ja hallittuu” -musiikkivideo:

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot