Rocket Recordsin huhti–kesäkuun albumijulkaisut — progea, jazzia, työväenlauluja, iskelmää...

Valokuva Paajasen "Nainen katoaa" -albumista. Kuvassa näkyy mies katselemassa vasemmalle. Kuvan yläosassa lukee artistin nimi punaisin kirjaimin kirjoitettuna ja sen alla mustalla värillä albumilevyn nimi. Julkaistaan 2.6.2010

Alkanut vuosi tulee olemaan Rocket Recordsin tähän mennessä aktiivisin levyjulkaisuvuosi. Tammi–maaliskuussa Rocket Recordsin kautta on ilmestynyt jo kymmenen pitkäsoittojulkaisua ja toisella vuosineljännekselle huhti–kesäkuussa sama julkaisuvauhti jatkuu. Huhti–kesäkuussa Rocketin kautta ilmestyy yhteensä yhdeksän pitkäsoittojulkaisua muun muassa progen, jazzin, työväenlaulujen ja iskelmän saralta.

Rocketin seuraava levyjulkaisu on sopivasti vapun alla 21.4. julkaistava Arja Saijonmaan debyyttialbumin “Laula kanssani toveri” -CD-painos. Tämän alun perin vuonna 1972 ilmestyneen poliittisen musiikin klassikoihin lukeutuvan albumin kappaleet julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa CD-muodossa. Bonusraitoina levyltä löytyy vuonna 1969 “Työväen lauluja” -kokoelmalla julkaistut kappaleet “Punavangin laulu” ja “Punakaartin marssi”.

Huhtikuun toisena levyjulkaisuna ilmestyy Hyvinkään levymessuilla 24.4. julkaistava CD-painos Scapa Flown folk/proge-levystä “Uuteen aikaan”. Tämä arvokkaaksi keräilyharvinaisuudeksi muodostunut laadukas albumi ilmestyi alun perin vuonna 1980 Kompass Recordsin julkaisemana.

Toukokuun 19. päivänä CD-muodossa ilmestyy Harvestin vuonna 1978 levyttämä pitkäsoitto “Flyin’ High, Runnin’ Fast”. Kyseessä on Elonkorjuun nimenvaihdoksen jälkeen tekemä albumi, jolla progressiivisen rockin esittäjänä parhaiten tunnettu yhtye matkasi jazzin suuntaan.

Jazzia on luvassa myös 26. toukokuuta, jolloin CD-muodossa ilmestyy Unisono-yhtyeen samanniminen albumi vuodelta 1975. Unisono oli jazzin saralla todellinen superyhtye, jossa musisoivat Pekka Pohjola, Olli Ahvenlahti, Reino Laine, Nono Söderberg ja Paroni Paakkunainen.

Kesäkuun 2. päivänä yksi suomalaisen progressiivisen rockin harvinaisimmista levyistä palautuu yleisön saataville, kun Rocket Records julkaisee CD-painoksen Fantasia-yhtyeen saman nimisestä pitkäsoitosta. Tämä levy julkaistiin alun perin vuonna 1975 Hi-Hat-levymerkin kautta ja on vuosien saatossa herättänyt paljon kiinnostusta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Kesäkuun 2. päivänä Rocketin kautta ilmestyy myös uuden tuotannon musiikkia, kun kulttiartisti Paajanen julkaisee järjestyksessä neljännen pitkäsoittolevynsä “Nainen katoaa”. Korkeatasoisella albumilla musisoivat muun muassa Karl Sinkkonen, Jimi Sumén, Puka Oinonen, Jay Havanna ja Luri Luokkala.

Kesäkuun 9. päivänä ilmestyy musiikin monialaosaajan Jarmo Jylhän tuplakokoelma “Jarmo Jylhä — Lauluntekijä”. Kooste sisältää 47 eri esittäjien tulkitsemaa Jylhän säveltämää ja/tai sanoittamaa laulua vuosilta 1968–2010. Lisäksi mukana on bonuksena Jarmo Jylhän oma debyyttisingle “Saman tekevää / Nyt kaiken toisin nään”, jonka kappaleiden teosta vastasivat herrat Irwin Goodman ja Vexi Salmi. Kokoelman esittäjäkaartiin kuuluvat muun muassa Jaakko Teppo, Jarno Sarjanen ja Tapio Heinonen. Mukana on myös yksi kokonaan uusi levytys, Tapani Pertun esittämä “Ihana ihminen”. CD-kokoelman mukana seuraa 20-sivuinen kansibooklet, josta löytyy muun muassa kappalekohtaiset muistelot.

Kesäkuun 9. päivänä CD-aikaan siirtyy myös Kristianin albumit “Kristian” ja “Indian Girl”, jotka julkaistaan samalla CD-koosteella. Hylättyään iskelmätähden uran Kristian teki vuosina 1972 ja 1977 nämä kaksi erittäin kunnianhimoista ja onnistunutta englanninkielistä pitkäsoittoa. Esittäjän taiteilijanimeä kantava pitkäsoitto Kristian ilmestyi vuonna 1972. Vuonna 1977 ilmestynyt “Indian Girl” puolestaan julkaistiin artistin omalla nimellä Bengt Huhta. Kaupallisesti englanninkieliset levyt menestyivät ilmestyessään vaatimattomasti, mutta vuosien myötä niistä on muodostunut kiiteltyjä ja haluttuja keräilyharvinaisuuksia. Albumeilla esiintyy joukko maamme eturivin muusikoita, muun muassa Antero Jakoila, Ronnie Österberg, Hasse Walli, Pekka Pöyry ja Esa Kotilainen.

Varhaista suomalaista kantria on puolestaan luvassa 16. kesäkuuta, jolloin samaan CD-pakettiin niputettuna ilmestyy maamme ensimmäiset kantrilevyt “Kantri” ja “Länttä kohti”. Nämä Jussi Raittisen ja kumppanien tekemät albumit ilmestyivät alkujaan vuonna 1971 Scandian julkaisemina. Ilmestyessään levyt eivät liiaksi huomiota saaneet ja myyntimäärät jäivät vaatimattomiksi, mutta vuosien saatossa levyistä on muodostunut haluttuja keräilyharvinaisuuksia.

Lisätietoja Rocket Recordsin julkaisuista löytyy internet-sivuilta osoitteesta: www.rocket-records.com.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot