Le Corps Mince de Françoiselta single "Something Golden".

Helsinkiläinen Le Corps Mince de Françoise julkaisee joulukuussa uuden singlen kappaleesta “Something Golden”. Le Corps Mince de Françoise on raivokkaasti ja nöyristelemättä jyrännyt tietä suomalaiselle popmusiikille maailmalla. Lehdet, kuten NME, Guardian, Artrocker ja Dazed and Confused, ovat kilpaa kehuneet kesällä 2006 perustetun helsinkiläisyhtyeen omaperäisyyttä, tarttuvia popmelodioita, energiaa pulppuavaa asennetta ja livekeikkoja. Viime keväänä LCMDF kiersi tiheällä tahdilla Eurooppaa. Keikkoihin kuului mm. New Musical Expressin järjestämä NME Awards_ -kiertue. LCMDF pääsi esiintymään maailmanluokan lavoilla kuten Sheperd´s Bush Empiressä, Manchester Academyssa ja Glasgow Barrowlandsissa.

Bändi ehti kiertueiden ohella vierailla esimerkiksi Paris Fashion Week:illä, jossa se soitti arvostetun muotisuunnittelija Jean-Charles de Castelbajacin kevätmalliston catwalkilla Louvressa. Keikkakalenteria tihensivät lisäksi julkkisbloggaaja Perez Hiltonin blogipostaus bändistä, sekä kärkisijoitus maailman suurimman blogikoosteen, Hype Machinen sivulla. Myös Suomessa yhtyettä on ollut vaikea olla huomaamatta. Kriitikoiden ylistämän ja medialta valtavasti huomiota saaneen energisen popyhtyeen ympärillä on pyörinyt valtava hype. Ja mikä erikoisinta: kaikki on tapahtunut ilman levy-yhtiön apua. Ei ihme, että Suomen musiikkialan ammattilaiset äänestivät Rumban ja YleX:n kyselyssä LCMDF:n kiinnostavimmaksi uudeksi suomalaiseksi bändiksi.

Pitkälti internetin kautta pinnalle ponnistanut LCMDF allekirjoitti alkusyksystä sopimuksen singlen julkaisusta ranskalaisjapanilaisen levy-yhtiö Kitsunén kanssa. Sinkkubiisiksi valittiin aiempaa materiaalia hieman orgaanisempi “Something Golden”. Elektroniseen musiikkiin edelläkävijänä tunnettu Kitsuné on julkaissut musiikkia mm. yhtyeiltä Bloc Party, Klaxons, Boys Noize, Yelle ja Digitalism. Kitsunén viimeisin jymymenestys on brittiläinen La Roux ja hänen listahiteiksi ponnahtaneet “Quicksand”, ja “In for the kill”.

“Something Golden” ilmestyy myös Kitsunén suositulla “Kitsuné Maison 8” -kokoelmalevyllä. Musiikkivideo singlekappaleeseen “Something Golden” musiikkivideo käytiin kuvaamassa Los Angelesissa.

Jos LCMDF:n aiemmat singlet, New Judaksen alkuvuodesta julkaisema “Ray-Ban glasses” ja Briteissä julkaistu “Bitch of the Bitches”, olivat punkahtavan elektronisen bilepopin juhlaa, on “Something Golden” paitsi orgaanisempi, myös hivenen aikuisempi 90-luvun eeppisistä soundeista ammentava popkappale. Intoa ja voimaa pursuava asenne on kuitenkin ennallaan, kuten myös Emman persoonallisen leikkisät vokaalit.

“Something Golden” on ensimmäinen voimannäyttö yhtyeen vuonna 2010 ilmestyvältä pitkäsoitolta “Love & Nature”. Levy on nauhoitettu ja tuotettu Berliinissä Kaiku Studios Berlin -studiolla. Singlen on miksannut Los Angelsissa asuva elektronisen musiikin tuottaja Dave “Switch” Taylor, joka on tuottanut menestysalbumeita mm. sellaisille artisteille kuin M.I.A, Santogold ja Spankrock. Switch miksaa koko “Love & Nature” -levyn. LCMDF:n lisäksi Switch työstää tällä hetkellä Christina Aguileran tulevaa levyä.

Sinkusta julkaistaan myös versio, jossa vierailee Teosto- ja Emma-_palkittu itähelsinkiläinen räppäri _Asa. Julkaisukonsertti pidetään 5.12. Tavastialla, jolloin LCMDF esittää lisää tuotantoa tulevalta levyltään. Yhtyeen musiikkiin voi tutustua sen MySpace-sivuilla.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot