Scandinavian Music Group ehdolla Teosto-palkinnon saajaksi.

Scandinavian Music Groupin jäsenet istuvat ja seisovat tiiviinä ryhmänä oleskeluhuoneessa. Kuva on väritykseltään lämpimänkeltainen. Vasemmalla kruunukynttilöitä. Kuvassa miehiä ja yksi nainen, joka mustiin pukeutuneena seisoo heidän keskellään. Kuvassa helsinkiläinen SMG

Scandinavian Music Group on ehdolla vuoden 2009 Teosto-palkinnon saajaksi albumillaan “Palatkaa Pariisiin!”. Muut Teosto-palkintoehdokkaat ovat Verneri Pohjola albumillaan “Aurora”, Magnus Lindberg sävellyksellään “Graffiti kamarikuorolle ja orkesterille”, Tapani Länsiö orkesterilaulusarjallaan “Elämän lauluja”, PMMP albumilllaan “Veden varaan” ja Amorphis-yhtye levyllään “Skyforger”.

“Palatkaa Pariisiin!” –albumia oli luonnehdittu seuraavanlaisesti: Albumia sävyttää tekijöiden raikas ja avoin ote, joka huokuu ajalle poikkeuksellista valoisuutta. Tavanomaisuuksia välttelevissä kappaleissa yhdistyvät vilpittömyys, folkhenkisyys ja persoonalliset tekstit. —Teosto

Teosto-palkinnon suuruus on 40 000 euroa. Palkinnon saaja julkistetaan 1. joulukuuta. Palkinnolla halutaan nostaa esiin rohkeita, omaperäisiä ja innovatiivisia teoksia. Teokset voivat edustaa mitä tahansa musiikin lajia ja niiden pitää olla kuluvan tai viime vuoden tuotantoa. Ehdokkaat on valinnut Teoston hallituksen asettama esiraati, jonka puheenjohtajana toimi toimittaja Tuuli Saarakkala. Lopullisen valinnan ehdokkaiden joukosta tekee kolmihenkinen jury puheenjohtajanaan toimittaja Pekka Gronow. Jäseninä raadissa ovat toimittaja Vesa Siren sekä vuoden 2008 Teosto-palkittu, räppäri Asa.

Scandinavian Music Group perustettiin paperilla jo vuonna 2000. Levytyssopimus solmittiin vuonna 2002, ja samana vuonna ilmestyi yhtyeen debyyttialbumi “Onnelliset kohtaa”. Toinen albumi “Nimikirjaimet” julkaistiin vuonna 2004 ja kolmas, “Hölmö rakkaus ylpeä sydän”, vuonna 2006. “Missä olet Laila?” ilmestyi syksyllä 2007 — ja myi kultaa loppuvuodesta 2008. Yhtyeen viides albumi “Palatkaa Pariisiin!” ilmestyi tämän vuoden huhtikuussa.

Scandinavian Music Group julkaisi uransa ensimmäisen kokoelman lokakuun 7. päivä. “Näin minä vihellän matkallani” -kokoelma sisältää 17 kappaletta. Kokoelmasta julkaistaan myös rajoitettu erikoispainos, jossa kokoelmalevyn lisäksi neljän kappaleen EP. Koko uransa aikana yhtye on myynyt jo reilusti yli 90 000 albumia.

Scandinavian Music Group esiintyy:

 • 26. joulukuuta 2009: Tavastia-klubi (Helsinki)
 • 22. tammikuuta 2010: Poleeni (Pieksämäki)
 • 23. tammikuuta 2010: Lutakko (Jyväskylä)
 • 29. tammikuuta 2010: Klubi (Tampere)
 • 30. tammikuuta 2010: Klubi (Turku)

Scandinavian Music Group on:

 • Terhi Kokkonen (laulu)
*_ Joel Melasniemi_ (kitara)
 • Kyösti Salokorpi (kitara ja kosketinsoittimet)
 • Miikka Paatelanen (lap steel)
 • Pauliina Kokkonen (taustalaulu)
 • Anssi Växby (basso)
 • Antti Lehtinen (rummut)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot