Kuuntele ensimmäinen maistiainen Peter Gabrielin 17.2. julkaistavalta "Scratch My Back" -albumilta.

Musta pohjaväri ja sen keskellä kaksi solua, jotka lienevät verisoluja. Solut tavallaan kietoutuvat toisiinsa ja ne ovat litteämpiä kuin halkaisijaltaan leveitä. Julkaistaan 17.2.2010

“Scratch My Back” sisältää Gabrielin tulkintoja muiden artistien kappaleista. Mukana on klassikkobiisejä mm. Radioheadiltä, Neil Youngilta, Arcade Fireltä, Lou Reediltä, Talking Headsiltä ja Bon Iveriltä. Rock-bändin sijaan orkesterisoittimia käyttäen tallennetun albumin ensimmäisenä maistiaisena kuullaan Gabrielin versio “The Book Of Love” -kappaleesta. Klikkaa alapuolella oleva linkkiä kuullaksesi kappaleen.

17. helmikuuta julkaistava “Scratch My Back” -albumi on ensimmäinen osa sarjassa, jossa Gabriel ja muut eturivin artistit tulkitsevat toistensa kappaleita.

Saavuttaakseen parhaan lopputuloksen Peter Gabriel värväsi albumin tekoon huipputiimin. Mukana ovat niin entinen Durutti Column -jäsen John Metcalfe, tuottaja Bob Ezrin (Pink Floyd “The Wall”, Lou Reed “Berlin”) kuin myös miksaaja-tuottaja Tchad Blake (Suzanne Vega, Sheryl Crow, Tom Waits).

Gabriel kuvaa albumia hyvin henkilökohtaiseksi. Levy sisältää kaksitoista kappaletta, jotka on tallennettu käyttäen vain orkesterisoittimia ja lauluääntä. Gabriel päätti olla käyttämättä albumilla kitaraa tai rumpuja.

Levy on äänitetty George Martinin Air Lyndhurst Studioilla sekä Real World Templessä ja miksattu Gabrielin Real World Studiolla Wiltshiressä. Albumin ensimmäisen julkinen esitys oli viime kesän WOMAD-festivaaleilla, jotka Peter Gabriel avasi esittämällä Paul Simonsin kappaleen “The Boy In The Bubble”.

“Scratch My Back” -albumin kappaleet:

 1. Heroes (David Bowie)
 2. The Boy In The Bubble (Paul Simon)
 3. Mirrorball (Elbow)
 4. Flume (Bon Iver)
 5. Listening Wind (Talking Heads)
 6. The Power Of The Heart (Lou Reed)
 7. My Body Is A Cage (Arcade Fire)
 8. The Book Of Love (The Magnetic Fields)
 9. I Think It’s Going To Rain Today (Randy Newman)
 10. Apres Moi (Regina Spektor)
 11. Philadelphia (Neil Young)
 12. Street Spirit (Radiohead)

Peter Gabriel on tullut alunperin tunnetuksi jo kouluaikoina perustamansa Genesis-yhtyeen tiimoilta. Gabriel lähti Geneksistä vuonna 1975 ja on sen jälkeen julkaissut seitsemän studioalbumia, soundtrack-albumit elokuviin Birdy, The Last Temptation of Christ ja Rabit Proof Fence. Miehen sooloura pitää sisällään myös live-ja kokoelma-albumeita. Peter Gabriel on lisäksi saanut uransa aikana lukuisia Grammy-palkintoja ja hän on perustanut WOMAD-festivaalin.

Peter Gabriel on ollut mukana perustamassa ihmisoikeusjärjestöä Witness.org vuonna 1989 ja Nelson Mandelan vuonna 2007 lanseeraama Elders.org on puolestaan Peter Gabrielin ja Sir Richard Bransonin rahoittama. Vuonna 2006 The Nobel Peace Laureates palkitsi Peter Gabrielin Man of Peace -tittelillä.

Lisää albumista ja Gabrielin tulevista keikoista löytyy muusikon omilta nettisivuilta osoitteesta www.petergabriel.com.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot