Massive Attackin uusi studioalbumi "Heligoland" julkaistaan 6.2.2010.

Massive Attackin albumin "Heligoland" etukannessa oranssi tausta ja sen päällä jonkinlainen sateenkaari. Sateenkaaren alla on tuhratun ihmisen kasvot ja mustat silmänympärykset tällä hahmolla. Kuvan yläosassa valkoisella värillä ja harvalla kirjainvälisty Julkaistaan 6.2.2010

Massive Attack julkaisee viidennen studioalbumin, levyn “Heligoland”, helmikuun kuudentena päivänä. Levyn laulusolisteina vierailevat Damon Albarn, Hope Sandoval, Martina Topley-Bird, Guy Garvey ja Tunde Adebimpe. Lisäksi pitkään yhtyeen kanssa työskennellyt Horace Andy palaa Massive Attackin perustajajäsenien Robert Del Najan ja Grant Marshallin rinnalle. Lauluosuuksiensa lisäksi Damon Albarn soittaa bassoa kappaleessa “Flat Of The Blade” ja koskettimia kappaleessa “Splitting The Atom”. Portsiheadin Adrian Utley puolestaan soittaa kitaraa biisissä “Saturday Come Slow”. Muutamilla biiseillä kuullaan lisäksi Massive Attackin ja DFA:n Tim Goldsworthyn yhteistyön tuloksia. Albumin kansi on Robert Del Najan kädenjälkeä.

“Heligoland”-albumin kappaleet:

 1. Pray For Rain
 2. Babel
 3. Splitting The Atom
 4. Girl I Love You
 5. Psyche
 6. Flat Of The Blade
 7. Paradise Circus
 8. Rush Minute
 9. Saturday Come Slow
 10. Atlas Air

Kolmen viiden vuoden aikana Robert Del Naja on sekä säveltänyt että tuottanut musiikkia lukuisiin elokuviin ja dokumentteihin. Mainittakoon näistä mm. Trouble In The Water, 44 Inch Chest, In Prison My Whole Life ja Gamorra, josta Robert Del Naja voitti parhaan kappaleen David Di Donatello -palkinnon.

Tänä vuonna Massive Attack voitti Outstanding Contribution to British Music -palkinnon Ivor Novello Awardseissa.

Massive Attack on:

 • Robert Del Naja (laulu, kosketinsoittimet ja samplerit)
 • Grant Marshall (laulu, kosketinsoittimet ja samplerit)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot