Mikko Kuustosen laulut ja tarinat ystävien tulkitsemina.

Kuvassa Mikko Kuustonen. Kuvassa Mikko Kuustonen

Eturivin kotimaiset artistit tulkitsevat Mikko Kuustosen lauluja syksyllä julkaistavalla tuplalevyllä “Kuu ja tähdet — Mikko Kuustosen laulut, tarinat ja ystävät”. Albumilla kuullaan pitkä liuta kärkiartisteja, kuten Samuli Edelmann, Jippu, Anssi Kela, Kari Tapio, Pelle Miljoona, Maarit Hurmerinta, Eero Raittinen, Jukka Gustavson, Irina Björklund, Ninni Poijärvi, Mika Kuokkanen, Esa Kaartamo, Edu Kettunen, Marjatta Leppänen, Iiro Rantala, Janna Hurmerinta, Susanna Haavisto, Iina ja Minka & Mikko Kuustonen.

Albumin ensimmäinen single on Maarit Hurmerinnan koskettava versio Mikon klassikosta “Aurora”, joka toimitetaan radioasemille ennen juhannusta.

Janne Haaviston tuottamalla tribuuttilevyllä juhlistetaan Kuustosen 30-vuotista taiteilijajuhlaa ja sillä kuullaan yllä luetellut suomalaisen populaarimusiikin kulmakivet.

Tämän lisäksi levyllä kuullaan kaksi täysin uutta kappaletta; “Mooses” sekä “Tänään elossa”, jolla esiintyvät Mikon lisäksi hänen tyttärensä Iina ja Minka.

Kokoonnuimme ystävien kanssa olohuonetunnelmissa ja katsoimme mitä biiseistä syntyy oikeiden solistien käsittelyssä. Oma tonttini oli lähinnä kätilön hommaa; oli iso ilo seurata kuinka laulut saivat uuden elämän., kertoo Kuustonen.

Mikko Kuustonen on mittavan uransa aikana julkaissut kymmenen sooloalbumia ja hänen levyjään on yhteensä myyty yli 200 000 kappaletta, joista neljä ovat myyneet kultaa ja yksi platinaa. Artistiuransa lisäksi Mikko on toiminut kahden vuosikymmenen ajan kehitysyhteistyötehtävissä ja YK:n Hyväntahdon Lähettiläänä. Hänet tunnetaan myös TV-työstään ja erityisesti Mansikkapaikka-keskusteluohjelmasta, joka palaa TV2:n ohjelmistoon syksyllä. Mansikkapaikka palkittiin alkuvuodesta parhaana keskusteluohjelmana Kultainen TV -patsaalla.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot