Moby: "Wait for Me".

 • Julkaistu 26.04.2009
 • Tagit:
 • Luettu 1284 kertaa

Yhdysvaltalainen elektronista musiikkia julkaiseva Moby (www.moby.com) ilmoittaa saaneensa pitkästä aikaa uuden albumin julkaisukuntoon. Tällä kertaa on vuorossa “Wait for Me” -niminen pitkäsoitto, joka ilmestyy ympäri planeettaa 30. kesäkuuta 2009. Moby on julkaissut albumin kappaleesta “Shot in the Back of the Head” instrumentaalisen version, eli kappaleen ilman laulua, kuunneltavaksi virallisten nettisivujensa puolella. Samaan kappaleeseen kuvattiin taannoin musiikkivideokin yhdysvaltalaisen eleokuvaohjaajan, tuottajan, taidemaalarin, säveltäjän ja performanssiartisti David Lynchin toimesta. Myös musiikkivideo on laskettu Internetiin katsottavaksi. Moby ilmoitti aikaisemmin huhtikuussa nauhoittaneensa uusinta albumiaan varten kappaleet omassa studiossaan. Levyllä kuullaan lukuisia vierailevia muusikkoja, joiden nimiä ei ole kuitenkaan vielä paljastettu julkisuuteen.

Mobyn mukaan “Wait for Me” -albumilla vierailemassa käyvät muusikot ovat mahtavia laulajia, mutta valtaosa heistä on muusikon itsensä mukaan varsin tuntemattomia vokalisteja.

“Wait for Me” -albumin kappaleet:

 1. Division
 2. Pale Horses
 3. Shot in the Back of the Head
 4. Study War
 5. Walk With Me
 6. Stock Radio
 7. Mistake
 8. Scream Pilots
 9. Jltf 1
 10. Jltf
 11. A Seated Night
 12. Wait for Me
 13. Hope is Gone
 14. Ghost Return
 15. Slow Light
 16. Isolate

Yhdysvaltalaismuusikko aloitti albuminsa luomistyön noin vuosi sitten kuunneltuaan David Lynchin pitämän puheen Brittein saarilla. Lynch puhui yleisölle ja Mobylle luovuudesta, joka innoitti muusikkoa kasaamaan “Wait for Me” -kiekkonsa. Hän kertoo, että juuri tämä on sellainen albumi, jota tekiessään hän ei ole joutunut jatkuvasti murehtimaan mitä muut tulevat tuumimaan sen musiikillisesta tyylistä, sillä kiekko on tehty ensisijaisesti Mobyn omien tuntemusten ja mielitekojen pohjalta häntä itseään varten. Lopputulokseksi muusikko uskookin syntyneen jonkin verran tavanomaista hiljaisempi ja melodisempi, surumielisempi ja henkilökohtaisempi albumi.

Mobyn “Wait for Me” miksattiin Mobyn ja Ken Thomasin toimesta. Thomas on aikaisemmin työstänyt musiikkia mm. Sigur Rosille, Throbbing Gristlelle ja M83:lle. Albumin miksaamisessa käytettiin vain ja ainoastaan analogisia laitteita, kuten vielä 1960-luvulla yleisesti albumit miksattiin.

Moby on:

 • Richard Melville Hall

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot