Morrissey uhkaa radio-ohjelmaa haasteella jos demokasettia soitetaan.

Brittimuusikko Steven Patrick Morrissey on estänyt lakitoimin radioasemaa lähettämästä aalloille aikaisemmin julkaisematonta Morrisseyn laulamaa demonauhoitetta. Muusikko kuullaan kappaleessa laulamassa, tai kuultaisiin, jos entinen The Smithsin vokalisti ei olisi estänyt sitä lakimiestensä välityksellä. Englantilaisen musiikkituottaja Stephen Streetin juontama radioshow, joka on osa BBC:tä, uutisoi antamassaan lausunnossa, että hän itse ja BBC saivat Morrisseyn asianajajalta viestin. Viestissä heitä uhataan välittömillä lakiteknisillä vastatoimilla mikäli demokasetin materiaalia soitetaan radioaalloilla. Asianajajan asiakas oli syystä tai toisesta “kauhistunut” saadessaan selville, että Street aikoo soittaa Morrisseyn musiikkimateriaalia.

Tammikuussa 2010 Morrissey äänestettiin BBC:n 6Music-ohjelmassa neljännelle sijalle vuoden 2009 soitetumpien biisien listauksessa. Morrisseyn soitetuin biisi oli “I’m Throwing My Arms Around Paris”. Listaukseen valittiin yhteensä 40 soitetuinta kappaletta. Soitetuin biisi oli Depeche Moden hittikappale “Wrong”.

Street ei syystä tai toisesta ymmärrä Morrisseyn ajattelutapaa. Tämä huolimatta siitä, että hänellä ja muusikolla on ennenkin ollut kahdenkeskistä kärhämää jo vuosia sitten. Stephen Street on nimittäin ollut 1980-luvulla The Smithsin tuottajana studiossa. Hän osallistui Smithsin albumien “Meat Is Murder” ja “The Queen Is Dead” äänitystöihin. Häntä on lisäksi kiitelty The Smithsin finaalialbumin “Strangeways, Here We Come”, tuottamisesta. Streetin nimen ympärille on muodostunut sellainen legenda, että mihin hän näppinsä sotkee, siitä tulee kaupallisesti menestyvää aineistoa.

Street osallistui The Smithsin hajoamisen jälkeen Morrisseyn tunnetuimman biisiaineiston hiomiseen. Hän on lisäksi soittanut sekä osallistunut kappaleiden kirjoittamiseen Morrisseyn kanssa. Muusikon ja Streetin välinen yhteistyö katkesi siinä vaiheessa, kun Morrissey arveli tuottajansa leikanneen liikaa myyntirojalteja omaan taskuun.

Street on lisäksi sekaantunut kitaristi Vini Reillyn biisinkirjoituskrediittien omimiseen. Reilly väittää kirjoittaneensa valtaosan Morrisseyn vuonna 1988 julkaistun debyyttisooloalbumin “Viva Hate” kappaleista. Samaa väittää Street. Hänen mukaansa Reillyllä ei ollut osa eikä arpaa kappaleiden kirjoittamisessa. Albumilla kreditoidaankin Street tuottajaksi, biisintekijäksi, kitaristiksi ja basistiksi.

Tämänkertainen ultimaatumi on herättänyt tuottajassa sellaisia ajatuksia, ettei hän usko Morrisseyn muuttuneen vuosien kulumisesta huolimatta. Hän ajatteli julkaista Morrisseyn demoasteisen taltioinnin vuolaiden ylistyssanojen ryydittämänä huolimatta siitä, että demokasetti on karkea neliraitainen nauhoite. Street on vuosien varrella soitellut demoja myös Paul McCartneylta, Bruce Springsteeniltä ja Phil Collinsilta ilman ongelmia.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot