Netscape luovutti — suosittelee Firefoxia.

Yksi vanhimmista graafisista Web-selaimista on tullut tiensä päähän, sillä AOL:n luoma Netscape-selain on päätetty kuopata. AOL aikoo jatkossa keskittyä mainosvetoiseen nettibisnekseen, joka ei yrityksen bisnesstrategian mukaan anna tilaa kehittää enää jatkossa nettiselainta. Internet-yritys kokee, että se ei pysty jatkossa kehittämään selaintaan siihen suuntaan kuin sen fanit haluavat, jonka vuoksi selaimen kehitystyö päättyy nyt. Netscape suositteleekin käyttämään Mozilla Foundationin koodaamaa Mozilla Firefox -selainta.

Netscapelle aiotaan kuitenkin vielä jatkossa julkaista tietoturvapaikkoja nykyiselle selainversiolle, mutta niidenkin julkaiseminen päättyy 1. helmikuuta 2008. Tämän jälkeen Netscape Navigator 9 -selaimelle ei tarjota aktiivista tuotetukea. Tämä päätös koskee seuraavia selainversioita:

  • Netscape v1-v4.x
  • Netscape v6
  • Netscape v7 Suite
  • Netscape Browser v8
  • Netscape Navigator/Messenger 9

Netscapen käyttäjiä AOL:n väki suosittelee lataamaan Mozilla Foundationin kehittämän Firefox-selaimen. Kiintyneimmät Netscapen käyttäjät voivat luonnollisesti tulevaisuudessakin surffata vanhoilla Netscapen versioilla ja ladata niitä selainversioiden arkistosta. Mikään vanha selainversio ei kuitenkaan tule saamaan tuotetukea.

Koko Netscape-verkosto ei myöskään ole “kuolemassa”, vaan ainoastaan selaimen kehitystyö tulee päättymään helmikuussa -08. Netscape.com-sivusto tulee toimimaan jatkossa yleisenä nettiportaalina.

AOL kokee sillä olleen menestyksekäs voittokulku Internetin historiassa. Siltä ilmestyi nettiselaimia jo 1990-luvun alkuvuosina. Ensimmäinen Netscape-pohjainen selain ilmestyi vuonna 1994. Sen nimi oli Mosaic Netscape 0.9.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot

Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Etsi sivustolta

Suositellut linkit

Tuorein kommentti

Kuuminta viime aikoina