Netscape luovutti — suosittelee Firefoxia.

Yksi vanhimmista graafisista Web-selaimista on tullut tiensä päähän, sillä AOL:n luoma Netscape-selain on päätetty kuopata. AOL aikoo jatkossa keskittyä mainosvetoiseen nettibisnekseen, joka ei yrityksen bisnesstrategian mukaan anna tilaa kehittää enää jatkossa nettiselainta. Internet-yritys kokee, että se ei pysty jatkossa kehittämään selaintaan siihen suuntaan kuin sen fanit haluavat, jonka vuoksi selaimen kehitystyö päättyy nyt. Netscape suositteleekin käyttämään Mozilla Foundationin koodaamaa Mozilla Firefox -selainta.

Netscapelle aiotaan kuitenkin vielä jatkossa julkaista tietoturvapaikkoja nykyiselle selainversiolle, mutta niidenkin julkaiseminen päättyy 1. helmikuuta 2008. Tämän jälkeen Netscape Navigator 9 -selaimelle ei tarjota aktiivista tuotetukea. Tämä päätös koskee seuraavia selainversioita:

  • Netscape v1-v4.x
  • Netscape v6
  • Netscape v7 Suite
  • Netscape Browser v8
  • Netscape Navigator/Messenger 9

Netscapen käyttäjiä AOL:n väki suosittelee lataamaan Mozilla Foundationin kehittämän Firefox-selaimen. Kiintyneimmät Netscapen käyttäjät voivat luonnollisesti tulevaisuudessakin surffata vanhoilla Netscapen versioilla ja ladata niitä selainversioiden arkistosta. Mikään vanha selainversio ei kuitenkaan tule saamaan tuotetukea.

Koko Netscape-verkosto ei myöskään ole “kuolemassa”, vaan ainoastaan selaimen kehitystyö tulee päättymään helmikuussa -08. Netscape.com-sivusto tulee toimimaan jatkossa yleisenä nettiportaalina.

AOL kokee sillä olleen menestyksekäs voittokulku Internetin historiassa. Siltä ilmestyi nettiselaimia jo 1990-luvun alkuvuosina. Ensimmäinen Netscape-pohjainen selain ilmestyi vuonna 1994. Sen nimi oli Mosaic Netscape 0.9.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot