New Orderin ja Joy Divisionin basisti on huijari.

Vuonna 1980 Englannissa perustetun musiikkiryhmä New Orderin basistina toiminut Peter Hook tilittää maanmiestensä pyörittämän radioasema XFM:n joukoille antamassaan haastattelussa olevansa puijari. Muusikko myönsi haastattelussa väärentäneensä edesmenneen bänditoverinsa Ian Curtiksen allekirjoituksen useisiin keräilijöiden kohteisiin saadakseen tuotteista enemmän rahaa. Basisti kärysi tästä huijauksesta hiljattain siinä vaiheessa kun mies kävi kyläilemässä kotikaupungissaan Manchestarissa. Sikäläisessä levykaupassa myytiin “An Ideal For Living” -levyä, johon oli kirjoitettu kaikkien Joy Divisionin jäsenten nimikirjoitukset ja päivämäärä. Basisti itse vihjasi levykaupan omistajalle, että hänen ehkä kannattaisi katsoa minä päivänä kyseinen albumi oli signeerattu — päivämäärän perusteella kun kyettiin osoittamaan jotain hämärää olleen tekeillä. Albumissa oli nimittäin myös Ian Curtiksen allekirjoitus huolimatta siitä, että muusikko oli ollut vainaa jo jonkin aikaa. Peter Hook kertoi levymyyjälle väärentäneensä Curtiksen nimen levyyn, koska siten siitä saisi pyydettyä enemmän rahaa. Levykauppa myi kiekkoa noin 215 euron hintaan.

New Orderin ja Joy Divisionin remmissä vaikuttanut Peter Hook selitti huijanneensa keräilijöitä laittamalla Curtiksen nimikirjoituksen eräisiin tuotteisiin, jotta niistä saisi enemmän maallista mammonaa. Puijauksen myöntänyt muusikko vihjasi radiohaastattelussa myös, että hänen oma nimensä on yhtä arvokasta kuin maan muta, mutta Bernard Sumnerin, eli New Orderissa ja Joy Divisionissa laulajana ja kitaristina toimineen miehen, nimi on hyvinkin arvokas tapaus. Sumner kun ei koskaan signeerannut mitään. Peter Hook myönsi signeeraavansa ihan mitä tahansa rahan takia.

Pelimanni teki tämän paljastuksen myydäkseen uutta kirjaansa The Hacienda — How Not To Run A Club. Kirja julkaistiin syyskuun lopussa. Kirjan nimi viittaa Britanniassa toimineeseen The Haçiendaan, joka oli onnettomasti menestynyt yökerho.

Sen lisäksi, että Peter Hook väärentää nimikirjoituksia, hän tuntuu huijaavan myös DJ:n hommissa. Vuodesta 2008 Internetissä esiintyneet videoleikkeet osoittavat, ettei Peter Hook itse miksaa Mixmagin coveria huolimatta siitä, että hän videoleikkeessä näyttää niin tekevän.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot