Nightwish kuvasi musiikkivideon Rovaniemellä.

  • Julkaistu 06.10.2007
  • Tagit:
  • Luettu 2618 kertaa

Nightwishin kosketinsoittaja Tuomas Holopainen seisoo ahtaassa oviaukossa yllään hihaton valkoinen paita ja kuluneet tummansiniset farkut. Miehellä pitkät hiukset, jotka vapaana olkapäille asti ylettyvinä. Rakennus on tiiliskivistä, se on ränsistynyt. Kuva: Ville Juurikkala

Nightwish (www.nightwish.com) -ryhmän kosketinsoittaja ja nokkamies Tuomas Holopainen kertoi yhtyeen juuri vieneen päätökseen uusimman musiikkivideonsa kuvaustyöt. Kyseessä on jo kolmas videoleike uudelta “Dark Passion Play” -albumilta. Tällä kertaa Nightwish kävi työstämässä videoleikettä Rovaniemellä yhdessä ohjaaja Tuomas “Stobe” Harjun kanssa. Videon tuottajana toimii Lapland Studio Oy:n Ilkka Immonen. Bändi ei ole vielä paljastanut mistä kappaleesta video tehtiin. Holopainen kertoi medialle, ettei orkesterilla ollut alunperin suunnitelmia kolmannen videon luomiseksi, mutta kun Rovaniemen kaupunki otti yhteyttä bändiin ja toivotti tervetulleeksi tekemään kuvaussessiot siellä, niin tilaisuudesta otettiin vaarin.

Nightwish on jo aikaisemmin luonut musiikkivideot uusimman studioalbuminsa kappaleista “Amaranth” ja “Bye Bye Beautiful”. Rovaniemen kaupunki tarjosi bändille täydellisen paikan musiikkivideon kuvaustöitä ajatellen. Lapin villi luonto tulee todellakin esiin uusimmassa audiovisuaalisessa ilakoinnissa, Holopainen paljasti. Hän ei paljastanut kuitenkin mistä kappaleesta video tehtiin, mutta se kuulemma käy käsi kädessä biisin sanoitusten kanssa.

Lapland Studio Oy on tuotantoyhtiö joka pitää majapaikkaansa Rovaniemellä. Yhtiön asiakaskuntaan kuuluu ensisijaisesti amerikkalaiset ja eurooppalaiset peli-, mainos- ja tv-yhtiöt. Firma työstää lisäksi omia projektejaan ja produktioitaan.

Bändi kuvasi aikaisemmin Los Angelesissa, Yhdysvalloissa, kaksi musiikkivideota. Niiden yhteenlaskettu hinta oli väitetysti yli 270 000 euroa. Tuomas Holopainen paljasti kesällä iltapäivälehdelle, että Nightwish säästi sievoisen summan rahaa kuvaamalla kaksi videoklippiä yhdellä kertaa — rahaa olisi palanut enemmän jos ne olisi kuvattu erikseen.

Suomalais-ruotsalainen Nightwish lähteen Australiaan kiertueelle ensi vuoden tammikuussa. Keikkaputki kengurumaassa on vielä näillä näkymin kohtalaisen lyhyt:

  • 27. tammikuuta 2008: Metro Fremantle (Perth)
  • 29. tammikuuta 2008: HQ (Adelaide) [ikärajaton]
  • 30. tammikuuta 2008: Palais Theatre (Melbourne) [ikärajaton]
  • 1. helmikuuta 2008: Enmore Theatre (Sydney) [ikärajaton]
  • 2. helmikuuta 2008: The Tivoli (Brisbane) [ikärajaton]

Australian-kiertueen liput lasketaan myyntiin torstaina 18. lokakuuta. Bändi tulee tekemään tänään ensimmäisen virallisen live-esiintymisensä uuden laulajattarensa, Anette Olzonin kanssa, Israelin Tel Avivissa. Israelin jälkeen bändi lähtee Pohjois-Amerikkaan kiertueelle. Yhtye tekee myös kattavan Euroopan-kiertueen, joka parahtaa käyntiin ensi vuoden helmikuussa.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot