Ossi Ahlapuron levytyksistä tuplakokoelma.

Ossi Ahlapurosta otettu kasvokuva. Miehellä viikset ja levollinen ilme kasvoilla. Kuvan tausta on haaleansininen ja sen vasemmassa yläkulmassa lukee mustalla värillä artistin Ossi Ahlapuro nimi. Nimen alle sijoitettu "Toiset on luotuja kulkemaan" ja pient Julkaistaan 20.1.2010

Karismaattisen näyttelijä-laulaja Ossi Ahlapuron levytystuotannosta ilmestyy ensimmäinen kattava kokoelma, kun Rocket Records julkaisee 20. tammikuuta tuplakokoelman “Toiset on luotuja kulkemaan — Kootut levytykset 1968–1986”. Yhteensä 35 laulua sisältävälle kokoelmalle on koottu satulevyillä julkaistuja lauluja lukuun ottamatta kaikki Ossi Ahlapuron vuosien 1968–1986 levytykset.

Ossi Ahlapuro teki ensimmäisen levytyksensä vuonna 1968, jolloin hän levytti PSO:n julkaisemalle singlelle kappaleen “Elämä ei paljon ole enempää”. Tämä levytys jäi vielä varsin vähälle huomiolle. Vuonna 1970 Ahlapuro aloitti yhteistyön levy-yhtiö Emin kanssa ja vielä samana vuonna hiteiksi nousivat sekä “Azzurro” että Ritva Oksasen kanssa duetoitu “Maria Isabel”. Samana vuonna ilmestyi albumi “Minne kukat kadonneet” ja sen myötä Ossi Ahlapurosta tuli maamme ensimmäinen pitkäsoittolevyn tekemään päässyt näyttelijä.

Esikoisalbumi teki kauppansa kohtuullisen hyvin, mutta siitä huolimatta Ahlapuron aktiviteetti levylaulajana jäi seuraavina vuosina vähäiseksi ja uusia levytyksiä syntyi vain satunnaisesti single- ja kokoelmajulkaisuille. Seuraavaa albumia saatiin odotella aina vuoteen 1986 saakka, jolloin ilmestyi kiitetty kreikkalaisia ja kreikkalaishenkisiä lauluja sisältänyt pitkäsoitto “Kreikkalaisittain”.

“Toisen on luotuja kulkemaan” -tuplakokoelma on tuotettu yhteistyössä Emin, Warner Musicin ja Fineditin kanssa. Kokoelman mukana seuraa kuusitoistasivuinen kansibooklet, josta löytyy Ahlapuron musiikillinen biografia sekä runsaasti harvinaista kuvitusta. Lisätietoja kokoelmasta löytyy Rocket Recordsin nettisivuilta osoitteesta www.rocket-records.com.

“Toiset on luotuja kulkemaan — Kootut levytykset 1968–1986” -CD #1:n kappaleet:

 1. Elämä ei paljon ole enempää
 2. Senkin höppänä (Ossi Ahlapuro & Ritva Oksanen)
 3. Minne kukat kadonneet
 4. Azzurro
 5. Unohtumaton ilta
 6. Maria Isabel (Ossi Ahlapuro & Ritva Oksanen)
 7. Toiset on luotuja kulkemaan
 8. Takaisin kotiin
 9. Etäisyys
 10. Rakkaimmalleni
 11. Anne-marie
 12. Laulaa vielä vapaudelle saan
 13. Luoksein jää
 14. Menetetty ystävä
 15. Tanssit Kankaanpäässä
 16. Ohi onnestain kuljin
 17. Moody river
 18. Kuka tietää

“Toiset on luotuja kulkemaan — Kootut levytykset 1968–1986” -CD #2:n kappaleet:

 1. Mikä mieltäs painaa
 2. Tää päivä suolataan
 3. Cherie lise
 4. Soria moria
 5. Rakastan sinua elämä
 6. Rebetiksen laulu
 7. Kalymnos
 8. Carolina, tyttö pireuksen
 9. Marian kyläjuhla
 10. En muita nää
 11. Virheet viimeinkin riittää
 12. Kreikkalainen soitti
 13. Ollaan ystävät
 14. Kaunis Kos
 15. Kohtalo
 16. Muistan vielä neilikan
 17. Yksinäisyyden kalenteri

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot