O.S.S.Y: "A.D. 2010".

 • Julkaistu 20.05.2010
 • Tagit:
 • Luettu 2095 kertaa

O.S.S.Y:n albumin "A.D 2010" etukannessa tummanruskea pohjaväri ja sen päällä keskellä rautainen kohokuvioitu hahmo kolikon sisälle valettuna. Kuvan yläoassa lukee tikkukirjaimilla yhtyeen nimi ja alaosassa hieman pienemmällä fonttikoolla albumin nimi. Julkaistiin 19.5.2010

Suomalaisen raskaan rokin konkarin O.S.S.Y:n kahdeksas studioalbumi “A.D. 2010” julkaistiin 19.5.2010. Bändi tuli tunnetuksi “Helsinki”-sinkullaan vuonna 1985, ollen historian ensimmäinen suomeksi laulava hardrock-yhtye. O.S.S.Y oli silloin aikaansa edellä ja saavutti musiikillaan vankan jalansijan uskollisten suomihevifanien sydämissä. Sen jälkeen suomalaisen raskas rokki on saavuttanut seuraavilla vuosikymmenillä enemmän ja enemmän kuulijoita niin, että marginaalimusiikista on tullut mainstreamiä. O.S.S.Y:ltä on ilmestynyt aikaisemmin albumit: “Tanssityttö Barbara” (1986), “Scandaali Galleria” (1991), “Noitanainen” (1993), “Lohikäärmeenaika” (1996), “Paholaisen keksintö” (2003), “Parhaat” (2006) ja “Muurit kaatuu” (2009).

Vuonna 2010 bändi on vahvassa iskussa ja kuulostaa paremmalta, kuin koskaan. Alkuperäinen rock-trio on täydentynyt viiden miehen bändiksi, kun 2008 mukaan tulivat kosketinsoittaja ja toinen kitaristi. Urut soi ja kitarat pauhaa laulun melodioita unohtamatta.

“A.D. 2010” nauhoitettiin syksyn aikana 2009 ja miksattiin myöhemmin Noiseworks-studiolla Hannu Honkosen johdolla, joka on työskennellyt useiden raskaan rokin orkestereiden, kuten Swallow the Sunin ja Stam1nan, kanssa.

Albumi on teemaltaan ajan kuva Suomesta unohtamatta myöskään perinteisiä laulun aiheita. Albumi lyhykäisyydessään mukaillen kappaleiden nimiä; “Teräsmiehenäolemisen raskas taakka”, siis “Anna voimaa”, että “En milloinkaan” “Periksi anna”, vaikka kaveri on “Hullu”, eikä “Isänmaa” auta. Sinä olit “Onnen tuomaa”, ja kun “Sanoilla satuttaa” tuli “Sota ja rauha” niin jäi vain “Menetetty maa”.

Yhteiskunnassamme on yhä enemmän työttömyyttä ja psykososiaalisia ongelmia. Pelle kysyi vuonna 1978, että mistä johtuu väkivalta. Vastaus on vuonna 2010: Isänmaa ei anna enää kaikille toivoa. Jos vielä on toivoa, on elämää. Mitä tapahtui Jokelassa ja Kauhavalla? Äärimmäisiin tekoihin ryhtyvät ahdistuneet, toivottomat ja äärimmäiset ihmiset, joilla ei ole mielestään mitään menetettävää.

“A.D. 2010” -albumin kappaleet:

 1. Anna voimaa
 2. En periksi anna
 3. Ei milloinkaan
 4. Hullu
 5. Isänmaa
 6. Menetetty maa
 7. Onnen tuomaa
 8. Sanoilla voi satuttaa
 9. Sota ja rauha
 10. Teräsmies

Uusi materiaali on lähellä ensimmäisen albumin tunnelmia, mutta kuitenkin ollaan tiukasti kiinni vuodessa 2010. Biisit ovat raskaampia sekä sanomaltaan, että soundeiltaan kuin mitä aikaisemmat julkaisut olivat. “Teräsmies” on juuri valmistunut ensimmäisenä videona albumilta. Albumin julkaisi Propaganda Records. Albumi on tilattavissa Levykauppa X:stä.

O.S.S.Y on:

 • Tero Eronen (laulu ja kitara)
 • Seppo Vihonen (basso)
 • Markku Rouhiainen (rummut ja laulu)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot