Pappi vainoaa Conan O'Brienia.

Amerikkalaista talk show -isäntä Conan O’Brienia on hiljattain vaivannut eriskummallinen tilanne, kun pappismies on ryhtynyt vainoamaan häntä oikein urakalla. Pappi on kirjoittanut koomikolle sävyltään uhkaavia kirjeitä, ottanut yhteyttä O’Brienin vanhempiin ja ilmestynyt toistuvasti luvatta vitsinikkarin studiotiloihin. Pappi on nyt pidätetty. Saarnamies otettiin poliisiviranomaisten toimesta talteen viime viikon puolella sen jälkeen kun hän yritti tunkeutua Late Night with Conan O’Brien -ohjelman nauhoituksiin New Yorkin Rockefeller Plazassa. Syyttäjän mukaan pappi on luonnehtinut itseään eräässä Conanille kirjoittamassaan kirjeessä “Sinun oma pappi-vainolaisesi”. Pappi oli lähettänyt O’Brienille mm. sellaisen kirjeen, jossa hän kysyy “Näinkö sinä kohtelet kaikkein vaarallisimpia fanejasi?”

Uskonmies oli lähettänyt talk show’n isännälle jo syyskuusta 2006 lähtien kirjeitä ja sähköpostiviestejä. Niitä hän oli lähetellyt Conanille vielä senkin jälkeen kun häntä oli pyydetty lopettamaan. Syyttäjän mukaan Conanille lähetettyjen viestien tarkoitus oli aiheuttaa suoranaista harmistusta ja häiriötä.

Ajemian-niminen pappi oli kirjoitellut eräässäkin kirjeessä Conan O’Brienille, että hän haluaa aivan ehdottomasti saada julkisen anteeksipyynnön ennen kuin hän edes harkitsee synninpäästön antamista. Pappi oli allekirjoittanut kunkin viestinsä sanalla “Padre”, eli suomeksi “Isä”.

Ajemian on ollut yhteydessä myös O’Brienin vanhempiin, syyttäjä kertoo. Conan ei itse ole vielä tässä välissä halukas kommentoimaan tätä tilannetta, paljastaa NBC-tuotantoyhtiön edustaja.

Pappismies oli asetettu jäähylle seurakunnassaan jo aikaisemmin. Häntä oli kielletty toimimasta pappina julkisesti. O’Brien on aikaisemmin kerännyt rahaa hyväntekeväisyyttä varten — tulot on luovutettu samalle seurakunnalle jossa häiriintynyt pappi toimi.

Pipipää-pappi oli mahdollisesti päässyt Harvardin Yliopistosta samaan aikaan kuin Conankin. O’Brien päätti opintonsa vuonna 1985.

Vainolaista uhkaa jopa vuoden pituinen vankeusrangaistus mikäli hänen todetaan syyllistyneen vainoamiseen ja häirintään.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot