Peter Gabriel julkaisee "Scratch My Back" -albumin 22. tammikuuta.

Valokuva partasuisesta miehestä, jolla musta löyhästi puettu kauluspaita yllään, sekä kädet ristissä. Hän katselee sivulleen naureskellen hyväntahtoisesti. Kuvassa Peter Gabriel

Peter Gabriel julkaisee “Scratch My Back” -albumin 22. tammikuuta 2010. Levy on ensimmäinen osa sarjassa, jossa Gabriel ja muut eturivin artistit tulkitsevat toistensa kappaleita.

Saavuttaakseen parhaan lopputuloksen Peter Gabriel värväsi albumin tekoon huipputiimin. Mukana ovat niin entinen Durutti Column -jäsen John Metcalfe, tuottaja Bob Ezrin (Pink Floydin “The Wall”, “Lou Reed” ja “Berlin”) kuin myös miksaaja-tuottaja Tchad Blake (Suzanne Vega, Sheryl Crow, Tom Waits).

Albumi sisältää Gabrielin tulkintoja muiden artistien kappaleista. Mukana on klassikkobiisejä mm. Radioheadiltä, Neil Youngilta, Arcade Fireltä, Lou Reediltä, Talking Headsiltä ja Bon Iveriltä.

Gabriel kuvaa albumia hyvin henkilökohtaiseksi. Levy sisältää kaksitoista kappaletta, jotka on tallennettu käyttäen vain orkesterisoittimia ja lauluääntä. Gabriel päätti olla käyttämättä albumilla kitaraa tai rumpuja.

Levy on äänitetty George Martinin Air Lyndhurst Studioilla sekä Real World Templessä ja miksattu Gabrielin Real World Studiolla Wiltshiressä. Albumin ensimmäisen julkinen esitys oli viime kesän WOMAD-festivaaleilla, jotka Peter Gabriel avasi esittämällä Paul Simonsin kappaleen “The Boy In The Bubble”.

Peter Gabriel on tullut alunperin tunnetuksi jo kouluaikoina perustamansa Genesis-yhtyeen tiimoilta. Gabriel lähti Geneksistä vuonna 1975 ja on sen jälkeen julkaissut seitsemän studioalbumia, soundtrack-albumit elokuviin Birdy, The Last Temptation of Christ ja Rabit Proof Fence. Miehen sooloura pitää sisällään myös live- ja kokoelma-albumeita. Peter Gabriel on lisäksi saanut uransa aikana lukuisia Grammy-palkintoja ja hän on perustanut WOMAD -festivaalin.

Peter Gabriel on ollut mukana perustamassa ihmisoikeusjärjestöä Witness.org vuonna 1989 ja Nelson Mandelan vuonna 2007 lanseeraama Elders.org on puolestaan Peter Gabrielin ja Sir Richard Bransonin rahoittama. Vuonna 2006 The Nobel Peace Laureates palkitsi Peter Gabrielin Man of Peace -tittelillä.

Lue lisää albumista sekä tutustu biisilistaan tarkemmin osoitteessa: www.petergabriel.com.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot