Plain White T´s julkaisee uuden albumin "Big Bad World" 29. lokakuuta!

Plain White T´s -bändin harmaasävyinen valokuva, jossa viisi muusikkoa seisoo vitivalkoista taustaa vasten rivissä. Kaikki ovat miehiä, yksi mustaihoinen. Osalla puvut yllään. Julkaisu 29.10.2008

Plain White T’s on oppinut, että menestyksessä on jotain sadunomaista. Yhtenä hetkenä hikoilet hulluna lavalla jossain läävässä. Seuraavana hetkenä kappaleesi on listaykkösenä ja levysi on myynyt maailmanlaajuisesti yli miljoona kappaletta. Epätodellista. Kuitenkin todellisesta ja aidosta Plain White T’s:ssä on nimenomaan kyse. Niinpä uudella “Big Bad World” -albumillaan he jättivät sivuun digitaaliset soundit ja tehosteet. Sen sijaan tuottaja Johnny K painoi äänitysnappia ja bändi vain soitti suoraan sydämestään.

Uudessa albumissa onkin paljon sydäntä, sanoo laulaja/biisintekijä Tom Higgenson. Yritimme olla todella kunnianhimoisia ja olla murehtimatta, minkälaisia odotuksia ihmisillä on tämän levyn suhteen. Ajatuksemme oli tehdä se perinteisellä tavalla.

Tämän vuoksi bändi käytti ainoastaan laitteistoa ja soittimia, jotka oli valmistettu ennen 70-lukua: vanhoja kitaroita, Vox-vahvistimia, Leslie-kaiuttimia ja Ludwig-rumpusettiä vuodelta 1966. Koska levy on nauhoitettu livenä, epätäydellisyydet voi kuulla. Mutta “Big Bad Worldin” tapauksessa epätäydellisyydet toimivat täydellisesti.

Aiemmissa kappaleissamme on ollut 50- ja 60-lukujen vaikutteita sekä klassisia kappalerakenteita ja harmonioita, Tom sanoo. Tällä kertaa päätimme, ettemme tekisi levystä modernin kuuloista, vaan äänittäisimme kuin sen olisivat voineet tehdä Beatlesit tai alkuaikojen Tom Petty. Halusimme vangita fiiliksen paikasta, jossa kuulostimme hyvältä 300 iltana vuodessa.

Tom Higgenson kertoo olleensa hyvin inspiroitunut tehdessään uutta albumia. Hetkeäkään ei epäröity. Jos mielestäni jokin juttu oli hyvä, menin sen mukana. Albumilla on kymmenen tiivistä ja iskevää kappaletta.

Chicagolainen bändi on edelleen itsetutkiskelun tiellä. Tomin teinivuosien aikana perustettu yhtye on vakiinnuttanut asemansa vuosien ja kilometrien kuluessa. Heidät kutsuttiin kolmesti Warped Tourille ja ovat lämmitelleet bändejä kuten Jimmy Eat World. Lisäksi PWT on julkaissut kaksi indie-albumia; “Stop”-debyytin vuonna 2002 ja “All That We Need” -albumin vuonn 2005.

Bändi teki sopimuksen Hollywood Recordsin kanssa ja julkaisi 2006 albumin “Every Second Counts”, jolta “Hey There Delilah” lohkaistiin sinkuksi. Billboard-listan kärkeen noussut kappale ja iTunes (jossa hitistä tuli yksi harvoista yli kolme miljoonaa kertaa ladatuista kappaleista) nostivat albumin maailmanlaajuiseksi menestykseksi, ja ansaitsivat bändille kaksi Grammy-ehdokkuutta; Vuoden kappale ja Paras popduo — tai ryhmä.

Muistan ensimmäisen kerran, kun saimme käsityksen, mitä oli tapahtumassa, Tom muistelee. Olimme Milwaukeessa kesäfestivaalilla. Mennessämme lavalle ainakin 20000 ihmistä oli odottamassa nähdäkseen meidät. Teimme sellaisia keikkoja koko kesän. Kirkuvat tytöt takoivat auton ikkunoita. Se oli uskomatonta. Bändi lähti myös Eurooppaan, jossa “Hey There Delilah” nousi myös listakärkeen useissa maissa.

Silti Plain White T’s pysyy onnellisen tyytymättöminä. Olemme kasvaneet isoiksi ja oppineet joka levyllä bändistä, joka olemme ja bändistä, joka haluamme olla. Kun levytämme nykyään, etsimme pikemminkin luonnetta kuin täydellisyyttä.

Albumin ensimmäinen single on “Natural Disaster”.

Plain White T´s on:

  • Tom Higgenson (kitara ja vokaalit)
  • Dave Tirio (kitara ja vokaalit)
  • Mike Retondo (basso, vokaalit, torvet ja puupuhaltimet)
  • De’Mar Hamilton (kitara ja vokaalit)
  • Tim Lopez (kitara ja vokaalit)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot