Puolikuu julkaisee ensi keskiviikkona uuden albumin.

 • Julkaistu 27.03.2010
 • Tagit:
 • Luettu 1983 kertaa

Puolikuun albumin "Huuda hiljaa" kansitaiteessa näkyy valokuva kolmesta miehestä valkoista taustaa vasten siten, että miehet ovat jonossa osittain toistensa takana. Kuvan vasemmassa yläkulmassa lukee mustin kirjaimin "Huuda hiljaa" ilman lainausmerkkejä j Julkaistaan 31.3.2010

Maamme suosituimpien popyhtyeiden joukkoon 1990-luvun alussa lukeutunut Puolikuu julkaisee Rocket Recordsin kautta ensi keskiviikkona 31. maaliskuuta vuosien tauon jälkeen uuden pitkäsoittolevyn. “Huuda hiljaa” -niminen albumi sisältää yhteensä viisitoista popbiisiä. Levyllä on mukana vuosien takainen alunperin promosinkkuna julkaistu radiohitiksi noussut “Särkynytsydän & palavarakkaus” sekä neljätoista kokonaan uutta laulua. Yhtyeelle tuttuun tapaan kaikki sävellykset ja valtaosa sanoituksista ovat syntyneet bändin laulaja-kitaristi Kari Pesosen kynästä.

Puolikuu perustettiin vuonna 1988. Ensimmäisen albuminsa “Hämärään huoneeseen” yhtye julkaisi vuonna 1990. Suureen suosioon yhtye nousi vuonna 1992 julkaisuilla albumeilla “Makeaa myrkkyä” ja “Nyt loppuu todellisuus”, joista ensiksi mainittu myi kultaa ja jälkimmäinen platinaa. Yhtyeen 1990-luvun hittejä olivat edellä mainittujen albumien nimibiisien lisäksi muun muassa “Ota minut nyt”, “Vie minut myrskyistä pois” ja “Älä ole hellä”.

Edellisen albuminsa “Seis maailma” Puolikuu julkaisi vuonna 2007. Nyt julkaistava “Huuda hiljaa” on yhtyeen 11. pitkäsoittolevy. Lisäksi yhtyeen englanninkielinen sivuprojekti Pospisil on julkaissut vuonna 2008 albumin “Acapulco”.

Puolikuun suosio on viime aikoina kokenut melkoisen harppauksen hiljaisemman ajanjakson jälkeen. Yhtyeen hitit soivat entistä tiuhempaa radiossa, keikkakalenteri täyttyy kiitettävää vauhtia ja bändin kolmea suosituinta biisiä on kuunneltu YouTubessa yhteensä noin puoli miljoonaa kertaa. Kaiken lisäksi yhtye on nyt tehnyt kenties parhaimman albuminsa koskaan.

“Huuda hiljaa” -albumin kappaleet:

 1. Tee mut
 2. Tule lähemmäksi mua
 3. Poutaa
 4. Tuulensuutelija
 5. Sillointällöinrakas
 6. Sä olisit mulle
 7. Elämänkokoinen
 8. Sä teet mun päivän
 9. Huuda hiljaa
 10. Rakkauden työläiset
 11. Vieläkin taikaa
 12. Haamu kaupungilla
 13. Särkynytsydän & palavarakkaus
 14. Jos viet
 15. Sattumalta tavanneet

Puolikuun nykyisen kokoonpanon muodostavat Kari Pesonen (laulu, kitara), Arto Häkkänen (rummut) ja Lexa (basso).

Puolikuun ja muidenkin Rocket Recordsin artistien uutta materiaalia on kuunneltavissa levy-yhtiön MySpace-sivuilla osoitteessa www.myspace.com/rocketfinland.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot