Skunk Anansie luo uutta albumia.

Englantilainen rock-yhtye Skunk Anansie uutisoi rumpalinsa Mark Richardsonin suulla, että tämä 1990-luvulla perustettu bändi on edelleen kovassa kunnossa ja valmistautumassa seuraavan studioalbuminsa luomiseen. Yhtye aloitti tammikuussa 2010 uuden biisimateriaalin kirjoittamisen ensimmäistä kertaa lähes vuosikymmeneen. Bändiläiset joutuivat kuuden viikon ajan ravaamaan maansa eri kaupungeissa pitääkseen bänditreenejä ja kirjoitellakseen kappaleita yhdessä. Ryhmällä oli 80 ideaa, joista toteutettiin yhteensä 25 biisin rungot. Skunk Anansien jokainen jäsen osallistuu biisintekoprosessiin. Näin syntyvät myös sanoitukset. Tämä metodi on Skunk Anansien mukaan sille erinomaisen toimiva, sillä ryhmän jäsenet ovat kaikki samanhenkisiä persoonia.

Skunk Anansien rumpalin mukaan yhtyeen jäsenet eivät ujostele omien ideoidensa esille tuomisessa, sillä jokainen pelimanni haluaa luoda yhtyeeseensä parhaan mahdollisen lopputuloksen seuraavaa studioäänitettä varten. Samalla jokainen soittaja pääsee vaikuttamaan siihen minkälainen lopputulos on. Lopputulosta varten bändi on jo päättänyt, ettei 25 biisiä ole sopiva määrä. Biisimateriaalia jouduttiin poistamaan rankalla kädellä siten, että aluksi oli vain 15 kappaletta ja siitäkin lopulta pudotettiin yksi biisi lopulliselta soittolistalta. Bändi ei halua tarjota kuuntelijoilleen lainkaan “täytebiisejä”.

Brittibändin jäsenillä on edessä viikon päästä käynnistyvä seitsenviikkoinen äänitysvaihe yhdessä tuottaja Chris Sheldonin kanssa. Hän osallistuu ensimmäisten 10 biisin läjään laittamiseen. Sen jälkeen loput neljä biisiä tuottaa Jeremy Wheatley. Tähän mennessä kiekon rumpuraidat on jo purkitettu Sheldonin seurassa.

Bändi aikoo julkaista uuden, vielä nimeä kaipaavan kiekkonsa, jossain vaiheessa syyskuuta. Silloin päättyy yhtyeen “Smashes and Trashes” -kokoelman merkeissä tehtävä keikkaputki. Bändi aikoo lähteä kuitenkin pian albumin ilmestyttyä Euroopan-kiertueelle maksimoidakseen kiekon sanoman leviämisen myös ulkomailla. Bändi esiintyy kesäkuussa myös Suomessa. Yhtye ilmoitti joitakin viikkoja sitten osallistuvansa Helsingissä järjestettävään One Day Rock -festivaaliin. Yhden päivän pituisessa musiikkitapahtumassa soittaa myös brittiläinen White Lies.

Tuleva pitkäsoitto on musiikillisesti hyvin erilainen kuin Skunk Anansien aikaisempi tuotanto. Ryhmän rumpali toteaa olevansa erittäin tyytyväinen siihen, mitä näissä kappaleissa on saavutettu. Teos on erityinen, kuten sopii odottaa.

Yhtye julkaisi marraskuussa 2009 kokoelma-albumin “Smashes and Trashes”. Siltä lohkaistiin ensimmäinen single biisistä “Because of You”. Kokoelma sisältää singlen lisäksi 14 muutakin biisiä Skunk Anansien pitkältä uralta. Poimittuja kappaleita ovat muun muassa vuonna 1995 ilmestyneen “Paranoid & Sunburnt” -kiekon sisältämät parhaat palat.

Skunk Anansie on:

  • Skin (laulu)
  • Ace (kitara)
  • Cass (basso)
  • Mark Richardson (rummut)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot