Queen: "The Cosmos Rocks".

  • Julkaistu 04.08.2008
  • Tagit:
  • Luettu 1758 kertaa

Uusi Queen (www.queenonline.com) -nimisen musiikkiryhmän albumi tottelee nimeä “The Cosmos Rocks”. Se tullaan julkaisemaan Euroopan Unionin alueella 15. päivä syyskuuta ja 14. lokakuuta Pohjois-Amerikassa. Levy sisältää 13 aivan uutta biisiä, jotka Queenin Brian May, Roger Taylor ja Paul Rodgers ovat rustanneet viime kuukausien aikana. “The Cosmos Rocks” on ensimmäinen uudella musiikkimateriaalilla varustettu Queen-albumi sitten vuoden 1995 “Made in Heaven” -levyn. Historiallinen syyskuussa ulos tuleva albumi on myös siinä mielessä, että nyt Paul Rodgersia kuullaan ensimmäistä kertaa Queenin päälaulajana. Rodgers toimii comeback-albumin laulajana, mutta aikaisemmilla levyillä vokalistin virkaa toimitti Freddie Mercury. Mercury menehtyi AIDS-tartunnan aiheuttamaan sairauteen vuonna 1991 soitettuaan bändissä vuosikausien ajan.

Bändi kertoo valmistelleensa uusinta pitkäsoittoaan huolellisesti jo kauan aikaa kaikessa hiljaisuudessa. Albumin ilmestymisen yhteydessä bändi kaavailee aloittavansa maailmankiertueen, joka starttaa Moskovasta. Tänne Pohjolan perukoille Queenia on turha odottaa — tällä hetkellä keikan keikkaa ei ole kirjattu Pohjoismaihin. Maailmankiertueen osana on luvassa kolmen kuukauden pituinen reissu Euroopan seudulla. Yhtye ei ole vielä varmistanut muiden mantereiden puolella järjestettävää taivalta, mutta varmistamattomien huhujen mukaan yhtye on lähdössä Etelä-Amerikkaan joko kuluvan vuoden lopussa tai sitten vuoden 2009 keväällä.

Queen ei ole vielä listannut uuden albumin lopullista biisilistaa. Se tulee joka tapauksessa sisältämään tuhdin annoksen uusia biisiä. Osa kiekon kappalelistalle ahdetuista biiseistä tunnetaan nimillä “Say It’s Not True”, “C-lebrity”, “We Believe”, “Call Me”, “Whole House Rocking”, mutta niiden lisäksi soittolistalla saatetaan kuulla myös sellaiset värssyt kuin “Warboys (A Prayer for Peace” ja “Take Love”. “C-lebrity” on “The Cosmos Rocks” -albumin ensimmäinen singlelohkaisu. Se tullaan julkaisemaan ainakin Amerikassa 2. syyskuuta digitaalisesti ladattavassa muodossa. Kappale tullaan lisäämään myös yhtyeen virallisten MySpace-sivujen musiikkisoittimeen kuluvan kuukauden 12. päivä.

Queen on:

  • Brian May (kitara ja laulu)
  • Roger Taylor (rummut ja laulu)

Bändi perustettiin vuonna 1971. Se vietti aktiivikautensa aikana noin parikymmentä vuotta kirjoitellen ja äänitellen moninkertaista platinaa myyneitä lättyjä, kuten “News of the World”, “The Game”, “A Night at the Opera”, “Classic Queen” ja “Live Killers”. Queen on Guinnessin maailmanennätyksiä listaavan kirjan mukaan myynyt enemmän albumeja Britanniassa kuin The Beatles. Bändi on ollut menestyksekäs myös Yhdysvalloissa, jossa se on vuosien varrella myynyt yli 31,5 miljoonaa albumia. Bändi on USA:n 50. myydyin artisti. Queen sai oman kivilaatan Rock Hall of Fameen vuonna 2001. Laattapalkinnon esittelivät Foo Fightersin Dave Grohl ja Tayler Hawkins.

Queenin edesmennyt homolaulaja Freddie Mercury sai positiivisen HIV-tuloksen vuoden 1987 aikaan. Mies kuoli 21. marraskuuta 1991 AIDSin aiheuttamaan sairauteen. Mies jätti maallisen omaisuuden perheelleen, mutta myös 500 000 Britannian puntaa kokilleen, 500 000 £ henkilökohtaiselle assistentilleen, 0,1 miljoonaa autonkuljettajalleen ja puoli miljoonaa puntaa kampaajalleen ja HIV-positiiviselle partnerilleen Jim Huttonille.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot