Sami Saari on Vapaa 1.4. lähtien!

 • Julkaistu 24.03.2009
 • Tagit:
 • Luettu 2511 kertaa

Valokuva punaisella sohvalla istuvasta miehestä, jolla vaaleat vaatteet ja keltainen liivi. Miehen taustalla ylellinen violetti seinäverho. Lattialla shakkikuvioitua lattialaattaa ja sen päällä tumma matto. Kuva: Heart Visuals /<br />Janne Ainesmaa

Suomalaisen pop- ja soulmusiikin legenda Sami Saari liikkuu esikuviensa Jimi Hendrixin ja Eric Claptonin jalanjäljissä keskiviikkona 1.4. julkaistavalla “Vapaa”-albumilla. Suomenkielistä rock´n soulia sisältävä levy esittelee Saaren tyylitajuisena kitaristina ja rouhean trion nokkamiehenä.

Levy sisältää myös bonus-DVD:n, jolta löytyy tuore Sami Saaren mittavaa uraa käsittelevä haastattelu. Levyltä löytyy myös osio, jossa Saari kertoo “Vapaa”-levyn tarinan ja esittelee jokaisen levyltä löytyvän kappaleen. Mukana on myös “Se ei riitä” -biisin musavideo sekä hilpeää sekoilua ja fiiliksiä tien päältä. DVD:n kesto on noin puolitoista tuntia.

Uusi levy tekee kunniaa Hendrix-henkiselle kitararockille, mistä Saaren artistijuuret kumpuavat. Viimeiset pari vuotta Saari on keikkaillut ja tehnyt uutta musiikkia trionsa kanssa, jonka myötä nykyinen soundi on hioutunut kohdalleen. Trion muut osapuolet ovat basisti Esa Mäkynen ja rumpali Jani Auvinen. Levyllä on mukana myös kaksi Aki Sirkesalon tekstiä, joista toisella biisillä vierailee Dave Lindholm. Uusien biisien lisäksi albumilta löytyy myös muutama käännösbiisi, kuten albumin komeasti päättävä “Puhaltaa”, joka on käännös Hendrixin “Purple Haze” -klassikosta.

Ensimmäinen sinkkulohkaisu “Se ei riitä” on saavuttanut runsasta radiosoittoa muun muassa Radio Suomen ja SuomiPopin taajuuksilla. Sinkku komeili toisella soittoviikollaan Radio Suomen soitetuimpana biisinä!

“Vapaa”-albumin kappaleet:

 1. Hullu maailma
 2. Avaa
 3. Pelaa aikaa
 4. Se ei riitä
 5. Puolivalmista
 6. Valkoinen ässä
 7. Sekoilemaan
 8. Muuttuuko maailma
 9. Lakataan odottamasta
 10. Vapaa
 11. Rock ‘n’ Roll
 12. Valtatie 66
 13. Puhaltaa

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot