Sanktiolta "Aihetta Paniikkiin" -albumi.

  • Julkaistu 17.05.2010
  • Tagit:
  • Luettu 1982 kertaa

Rakkauspunkki ei särkenytkään sydäntä lopullisesti, sillä vuosina 1996–2002 toiminut imatralaisyhtye Sanktio on palannut! Kaksi pitkäsoittoa ja yhden singlen jo menneelle Kråklund Recordsille, sekä yhden omakustanne-EP:n tehnyt yhtye on tullut takaisin entistä ehompana. Keväällä 2009 bändi palasi heittämään yhden keikan, kuin verestääkseen muistoja, mutta kokemus oli niin hyvä että jatkoa seurasi alati syntyvien uusien biisien ja keikkojen myötä.

Kokoonpano on alkuvuosista muuttunut parin hemmon verran — vain vauhti on kiihtynyt entisestään. Alkuperäiset jäsenet Kimmon ja Texan ovat nyt korvanneet Jakke ja Punk-Luukkonen. Muut jäsenet, Tommi, Jukkis ja Jore porskuttavat edelleen. Poikien muista bändeistä mainittakoon suomenkielistä metallia soittava Eturintama.

Sanoitukset ovat tuttua tavaraa, eli rakkautta niin myötä- kuin vastamäessä sekä hieman yhteiskunnallistakin sanomaa, huumoria missään nimessä unohtamatta. Solistina toimivan Tommin kyky tehdä sanoitukset ja sävellykset hetkessä tarkoitti myös sitä, että bändi joutui tosissaan karsimaan loistobiisejä tulevalta täyspitkältään studiossa pois.

Bändillä on sovittu kesäksi jo muutama festarikeikka plus muita vetoja. 9. kesäkuuta ilmestyvä uusi levy “Aihetta Paniikkiin” saattaa bändin huimaan nousuun kohti ensi syksyn ja talven lavanvaltauksia varten. Levyn julkaisee pienlevy-yhtiö Woimasointu, jonka herra ja hidalgo Hannu W. on tehnyt kulttuuritekoja aiemminkin suomalaisessa musiikkikentässä.

1990-luvun jälkipuoliskolla Sanktio teki keikkoja mm. Klamydian, Nukkekodin, Retkibanaanin ja FTK:n kanssa. Nyt uuden tulemisen myötä soittokumppaneina on olleet niin Luonteri Surf, Himanes, Vandaalit, Punk Lurex, Tapio kuin Woimasoinnun kautta myös nyt keväällä uuden levyn julkaissut James Puhto-Ren. Keikalla Sanktio tunnetaan erittäin energisestä meiningistään, mutta myös yhdestä suomipunkrockin charmanteimmista esiintyjistä eli laulaja Tommista.

Radiosoittoa varten nyt tulevalta pitkäsoitolta julkaistu “Oo mun tyttöni” pohjaa hyvin vahvasti solisti Tommin omakohtaisiin kokemuksiin viime kesältä, ja niinpä laulu tuleekin suoraan sydämestä. Tämä on sitä rakkauspunkkia aidoimmillaan ja positiivisimmillaan. Kertosäe on suoraa hittiainesta ja tätä tulevat useat Toyotat huudattamaan parkkipaikoilla ja rannoilla koko kesän.

Yhtye selvitti tiensä myös esikarsintojen kautta 15.5.2010 Helsingin Semifinalissa järjestettävien Ramoviisujen finaalin seitsemän muun ehdokkaan kanssa kappaleellaan “Jos mä en ois sun kaa”, joka löytyy myös julkaistavalta pitkäsoitolta. Lisätietoja yhtyeestä löytyy sen nettisivuilta osoitteesta www.sanktio.com ja Woimasoinnusta osoitteesta www.woimasointu.com.

Sanktio on:

  • Tommi Moilanen (laulu)
  • Jore Lehtinen (kitara ja laulu)
  • Jakke Lehtinen (kitara)
  • Jukkis Laitinen (rummut)
  • Punk Luukkonen (basso)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot