Sex Pistols esiintyy Helsingissä.

 • Julkaistu 29.03.2008
 • Tagit:
 • Luettu 1459 kertaa

Englantilainen punk rock -bändi Sex Pistols, joka perustettiin Lontoossa vuonna 1975, on tulossa esiintymään alkuperäisen kokoonpanonsa miehittämänä tänne Suomeen. Yhtyeen on tarkoitus tehdä keikka helsinkiläisen Jäähallin lavalla lauantaina 23. päivä elokuuta. Ryhmä raahautuu maahamme yhdysvaltalaisen vokalisti Johnny “Rotten” Lydonin, kitarataituri Steve Jonesin, rumpali Paul Cookin ja bassomestari Glen Matlockin muodossa. Jäähallissa illalla soitettavan keikan liput lasketaan ennakkomyyntiin huhtikuun 7. päivä Lippupalvelun toimipisteiden välityksellä. Pääsyliput maksavat 48 eurosta aina 53 euroon.

Suomessa koettava Sex Pistols -keikka ei ole ainutlaatuinen, sillä alkuperäinen kokoonpano kerättiin yhteen jo viime vuoden lopussa, jolloin Rotten, Jones, Matlock ja Cook päättivät tehdä muutamia live-esiintymisiä yhdessä. Seitsemän keikkaa kaavailtiin. Yhtye tulee esiintymään tämän vuoden päivinä Suomen lisäksi myös useissa festivaaleissa, kuten Open’er Festivalissa, Isle of Wight Festivalissa, Live at Loch Lomondissa sekä Peace and Love -festivalissa Ruotsin Borlängessä. Myös yksi keikka on luvassa Exit-festarin keikkalavalla. Aikaisemmin ilmoitettu elämys Fields of Rockin suunnalla jouduttiin peruuttamaan sen takia, että koko musiikkitapahtuma on odottamattomasti laittanut lapun luukulle.

Sex Pistols on pitkän ja vaiherikkaan uransa aikana luonut vain yhden studioalbumin, joka on vuonna 1977 lokakuussa ilmestynyt “Never Mind The Bollocks, Here´s The Sex Pistols”. Sen jälkeen yhtyeeltä on vuosien varrella ilmestynyt kokoelmia ja singlejä. Punkkareiden parhaimpiin kappaleisiin lukeutuu marraskuussa -76 ilmestynyt “Anarchy in the U.K.” sekä toukokuussa -77 julkaistu “God Save The Queen”.

“Never Mind The Bollocks, Here´s The Sex Pistols” -albumin kappaleet:

 1. Holidays in the Sun
 2. Bodies
 3. No Feelings
 4. Liar
 5. God Save the Queen
 6. Problems
 7. Seventeen
 8. Anarchy in the U.K.
 9. Submission
 10. Pretty Vacant
 11. New York
 12. EMI

Levymerkki Virgin Records tiedotti julkaisevansa Sex Pistolsin ensimmäisestä ja viimeisestä albumista uusintapainoksen heinäkuussa 2007. Se julkaistiin bändin 30-vuotisen uran kunniaksi. Albumin uusintapainos tehtiin saman vuoden lokakuussa 29. päivä vinyylinä.

Sex Pistolsin Suomen-esiintymisen kokoonpano:

 • Johnny Rotten (laulu)
 • Steve Jones (kitarat)
 • Paul Cook (rummut)
 • Glen Matlock (basso)

Bändiä on leimattu useaan otteeseen erottavaksi tekijäksi punkin ja rock’n‘rollin välille. Se on myös yksi ensimmäisistä suuren suosion saaneista brittiläisistä punk-yhtyeistä. Bändin ensimmäinen aikakausi päättyi tammikuussa vuonna 1978, jolloin Rotten päätti erota yhtyeestä myrskyävästi edenneen Yhdysvaltojen-kiertueen yhteydessä. Jäljelle jääneet jäsenet päättivät myöhemmin jatkaa toimintaansa käyttämällä useita tilapäisiä keikkalaulajia, mutta panivat yhtyeen leposijoilleen seuranneen vuoden alussa. Yhtye teki paluun jälleen vuonna 1996, jolloin se teki “Filthy Lucre” -kiertueen. Ryhmä on esiintynyt vuosien varrella myös myöhemminkin.

Sex Pistols sai helmikuussa 2006 tilaisuuden päästä lisätyksi Rock and Roll Hall of Fame -eliittiin, mutta yhtye päätti olla osallistumatta tapahtumaan ja luonnehti sen olevan “lähinnä virtsatahran museo”.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot