Sigur Rósista tunnetun Jónsin debyyttisooloalbumi "Go" julkaistaan 12.3.2010.

 • Julkaistu 08.12.2009
 • Tagit:
 • Luettu 2140 kertaa

Valokuva mustaa taustaa vasten olevasta tummahiuksisesta miehestä tai naisesta, joka katselee tuimasti vasemmalta oikealle. Hahmon kasvoista näkyy vain sivuprofiili ja pystyyn kammattuja hiuksia. Julkaistaan 12.3.2010

Sigur Rósin solistina tunnetuksi tulleen Jón Thor Birgissonin innostava, iloinen ja peloton sooloalbumi “Go” julkaistaan 12.3.2010. Albumin perkussioissa kuullaan suomalaista Samuli Kosmista. Idea soololevystä sai alkunsa Jónsin mietittyä käyttöä säveltämilleen kappleille, jotka eivät tuntuneet sopivan Sigur Rósin ohjelmistoon. Ensimmäisenä päivänvalon näkivät Jónsin yhdessä partnerinsa Alex Somersin kanssa viimeistelemät kappaleet, jotka julkaistiin “Riceboy Sleeps” -instrumentaalialbumilla viime keväänä. Nyt julkaistava Jónsin sooloalbumi on kuitenkin täysin toista maata. “Go” on vahvasti elosssa oleva hurmioitunut ja dramaattinen levy, jonka punaisena lankana kulkee Jónsin helposti tunnistettava lauluääni. Suurin osa albumin kappaleista on laulettu englanninkielellä.

Alkaessaan työstää uutta albumia Jónsi suunnitteli tekevänsä siitä hillityn akustisvoittoisen levyn. Mutta jossain vaiheessa se vain räjähti, Jónsi kertoo. Tämän räjähdyksen seurauksena syntyi melkoinen ilotulitus. “Go” ei ole suoraviivainen pop-levy. Se ei ole myöskään rock-, folk-, ambient- tai elektroalbumi. Enemmänkin “Go” on yhdistelmä näitä kaikkia; taidokas musiikillinen paletti, jonka Jónsi on luonut yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa.

Tärkein yhteistyökumppaneista on Nico Muhly, Philip Glassin suojatti, joka tunnetaan työstään Björkin, Antony & The Johnsonsin ja Bonnie “Prince” Billyn ja Grizzly Bearin kanssa. Nico on sovittanut kaikki “Go”-albumin kappaleet, joissa jouset, torvet ja puupuhaltimet soivat pianon rinnalla.

Kun sekoituksen lisätään perkussiomestari Samuli Kosmisen originaali rummutus, saadaan aikaiseksi äänimaailma jolle ei tänä päivänä juuri löydy vertaa. Musiikki räjähtää kaiuttimista lavealla soundilla soiden silkkaa iloa ja ihmetystä.

Jónsi on tuottanut “Go”-debyyttialbumin yhdessä Alex Somersin ja Peter Katisin (Interpol) kanssa. Levy on äänitetty Jónsin kotona Reykjavikissä sekä Peterin Tarquin -studiolla Connecticutissa keväällä 2009. Tom Elmhirst miksasi albumin Metropolis-studioilla Lontoossa.

“Go”-albumin kappaleet:

 1. Go Do
 2. Animal Arithmetic
 3. Tornado
 4. Boy Lilikoi
 5. Sinking Friendships
 6. Kolnidur
 7. Grow Till Tall
 8. Seeds
 9. Hengilas

Jóns lähtee uuden albuminsa tiimoilta kiertueelle ensi vuonna.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot