Skype PlayStation Portable -konsoliin.

Käsikonsoli PlayStation Portable on saamassa täydennystä toimintorepertuaariinsa kun Sony on päättänyt liittoutua Skype-ohjelmistotalon kanssa. Skype-puheluiden luominen onnistuu pian päivittämällä systeemin ohjelmiston. Päivitys tullee ihmisten ilmoille kuluvan kuukauden loppuvaiheilla. Sonyn päätös lisätä puhelutoiminto pelikonsoliinsa on vastaisku Nintendolle, josta yritys yrittää saada niskalenkin tarjoamalla aikaisempaa monipuolisempia palveluita ja toimintoja. Skype-toiminnon lataaminen PS Portableen tulee olemaan käyttäjille ilmaista lystiä, mutta tietenkin Skypen kautta tehtävät puhelut maksavat jonkin verran. Skypen avulla konsolin käyttäjä voi tehdä puheluita matka- ja lankapuhelimiin ympäri maailmaa.

Sonyn mukaan tällainen toiminto on avuksi luotaessa PlayStation Portablesta kädessä pidettävän viihdekeskuksen imagoa. Sony tuli aikoinaan tunnetuksi etenkin Walkman-laitteensa johdosta, joka toi musiikin kuuntelemisen mahdolliseksi matkustaessa ja oltaessa liikkeellä. Yritys yrittää nyt saada takaisin mainettaan uranuurtajana kilpaillessaan mm. Applen iPodia ja Nintendo Wii-konsolia vastaan.

Skype, jonka eBay-verkkohuutokauppa osti vuoden 2004 lokakuussa, käyttää niin sanottua peer-to-peer -verkkoa mahdollistaakseen käyttäjien ilmaiset puhelut esim. tietokoneiden välityksellä.

Suomessa PlayStation Portable on ollut saatavilla jo kolmen vuoden ajan, se kun tuli kauppoihin jo 1. syyskuuta 2005. Laitetta on ostettu tähän mennessä jo ainakin 26 miljoonaa kappaletta ympäri maailman.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot