Sleepytime Gorilla Museum: "Widening Eye".

Viisi valkoisiin mekkoihin pukeutunutta ihmismäistä olentoa seisoo rivissä valkoista kuumaista taustaa vasten. Kuva on hahmojen kasvojen kohdalta epätarkka, sumea ja värisevä. Tämä on Sleepytime Gorilla Museum -bändin kokoonpano. Perustettu vuonna 1999

Amerikkalainen Sleepytime Gorilla Museum (www.sleepytimegorillamuseum.com), jota on kehuttu yhdeksi parhaista progebändeistä sitten King Crimsonin, julkaisi hiljattain netissä musiikkivideon eriskummallisesta kappaleestaan “Widening Eye”. Kyseinen biisi kuullaan yhtyeen uusimmalla “In Glorious Times” -nimisellä albumilla, joka julkaistiin The End Recordsin kautta. Tämän animoidun videoleikkeen toteutuksesta vastasi Ri Crawford.

Bändi sai äskettäin valmiiksi kiertueensa Pohjois-Amerikassa, jonka yhtye konsertoi uusinta albumiaan tukeakseen. Seuraavaksi on suunnitteilla Euroopan-kiertue, minkä on tarkoitus käynnistyä lokakuussa. Se on jo toinen kerta kuluvana vuonna kun SGM:n joukot marssivat Vanhalla mantereella.

“Widening Eye” -musiikkivideo:

Bändi julkaisi aikaisemmin musiikkivideon myös kappaleestaan “Helpless Corpses Enactment”, jonka ohjasi tunnustettu yhdysvaltalainen ohjaaja Adam Feinstein. Miehen meriitteihin tällä alalla kuuluu viime vuoden puolella kahmittu Emmy-nimitys, Independent Spirit -palkinto ja Tribeca Film Festival -festivaalissa saadut palkinnot. Feinsteinin töitä leimaa niiden sähköisyys, dramatiikka ja visuaalinen intensiivisyys.

“In Glorious Times” -albumin kappaleet:

 1. The Companions
 2. Helpless Corpses Enactment
 3. Puppet Show
 4. Formicary
 5. Angle of Repose
 6. Ossuary
 7. The Salt Crown
 8. The Only Dance
 9. The Greenless Wreath
 10. The Widening Eye
 11. The Putrid Refrain

“In Glorious Times” on bändin järjestyksessä kolmas pitkäsoitto. Se julkaistiin toukokuun lopulla. Kiekko tarjoaa musiikkimateriaalia muhkeat 67 minuuttia.

Sleepytime Gorilla Museum on:

 • Matthias Bossi
 • Nils Frykdahl
 • Carla Kihlstedt
 • Michael Mellender
 • Dan Rathbun

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot