Suomi-filmin kolhittu sankari Twin City Festivaaleille!

Viime vuoden katsotuimman kotimaisen pitkän elokuvan Napapiirin Sankarit –elokuvan voittokulku jatkuu. DVD- ja Blu-ray-version julkkaribileitä juhlittiin pari kuukautta sitten Ylläksellä ja jo nyt superpakettia on myyty huikeat 82 000 kappaletta. Pelkästään DVD-myynti on ylittänyt timanttirajan eli 50 000 kappaletta.

Napapiirin Sankarit on kuvattu suurelta osin Lapissa ja Ylläksen maisemissa. Yksi sen pääosanesittäjistä on viimeisen päälle tuunattu keltainen Ford Sierra, vuosimallia 1990, jonka runkoa koristavat tyylikäs Cosworth-etuspoileri, helmalevikkeet ja napakka takaspoileri. Penkit on verhoiltu näyttävällä pinkillä karvalla ja sisustukseen tunnelmaa luovat neonvalot. Erikoisrekisterikilvet TIS-51 ja karvanopat viimeistelevät kokonaisuuden.

Nyt kesä-heinäkuussa TIS-51 tulee lämmittämään varsinkin torniolaisia. Ford Sierra on Twin City Festivaalien virallinen kesäauto ja se kiertää Tornion lisäksi myös ainakin Rovaniemellä, Kemissä, Ylitorniolla ja Haaparannalla. Jos bongaat auton, kannattaa mennä moikkaamaan, sillä “tissistä” voit ostaa edullisemman festivaalilipun.

Tornionjoen rannalla pidettävä Twin City Festivals on tätä nykyä Pohjois-Suomen suurin ja suosituin kaupunkifestivaali ja se tarjoaa 20.–23.7. jokaiselle jotakin. Pitkä viikonloppu aloitetaan keskiviikkona Mikko Alatalon suurella lauluillalla. Lauluiltaan osallistuvat myös Ketola & Witikainen. Torstaina on perinteistä tanssilavameininkiä Tarja Ylitalon ja muiden Sääskisafari-artistien myötä. Mukana torstai-illan menoissa ovat myös Kari Hirvonen & Free Shake sekä Sputnik.

Viikonloppu huipentuu kaksipäiväiseen artistikavalkadiin, jota tähdittävät Jenni Vartiainen, Juha Tapio, Popeda, Cheek, Antti Tuisku, Kaija Koo, Redford & Rainion Ysäritour, Cool Operator, Sputnik, Basic Element ja Grooving High Allstars.

Tapahtuman juontaa perjantaina ja lauantaina Ellen Jokikunnas. Perinteisesti musiikin ja hyvän seuran lisäksi festivaalin ohjelmassa ovat myös Lohifestit, Naisten Pinkasu, karaokekisa ja kantritansseja.

Perjantain ja lauantain TCF -ennakkoliput tulevat myyntiin toukokuun aikana. Ennakkolipun hinta on 25€. Ennakkolippujen viimeinen myyntipäivä on perjantai 15.7. Ennakkolippuja rajoitettu on määrä. Lipun hinta festivaaliportilla on 35 €. Keskiviikon lauluiltaan on vapaa pääsy. Sääskisafarin pääsyliput myy lavatanssit järjestävä Tornionlaakson Musiikkiklubi.

Lisätietoja festivaalista löytyy sen nettisivuilta osoitteesta www.twincityfestivals.com.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot