Tagipilvi: dio

Ronnie James Diolla vatsasyöpä.

Rokkiryhmä Dion vokalisti Ronnie James Diolla on todettu äskettäin vatsasyöpä. Eilen keskiviikkona julkaisemassaan lausunnossa muusikon vaimo, rouva Wendy Dio, uutisoi miehellään todetun alkuvaiheessa kytevä vatsasyöpä jota on nyt välittömästi ryhdytty hoitamaan Mayo Clinicin tiloissa USA:ssa. Vaimo uskoo miehen peittoavan taudin ja uutisoi Ronnien lähtevän hoitamaan keikkahommia pian syövän talttumisen jälkeen. Nainen kiittää hänelle ja Ronnielle lähetetystä kannustavasta palautteesta, jota fanit ympäri maailmaa ovat heille kirjoitelleet sen jälken kun 67-vuotias pelimanni keskeytti odottamatta Euroopan-kiertueen vedoten sairauteen.

Dio perui Euroopan-kiertueen.

Yhdysvaltalainen hard rock -ryhmä Dio (www.ronniejamesdio.com) on joutunut äkillisesti perumaan suunnittelemansa Euroopan-kiertueen, sillä yhtyeen vokalistina ja keulahahmona tunnettu Ronnie James Dio on joutunut sairauden vuoksi sairaalaan. Yhtyeen managerina ja Ronnien vaimona toimiva Wendy Dio ilmoitti aikaisemmin median edustajille kiertuesuunnitelmiin tulleen äkkikäännös nyt kun Ronnie on siinä määrin huonossa jamassa, ettei maailmalle lähteminen onnistu ihan heti. Tarkempia tietoja vokalistin sairaudesta ei ole vielä tiedossa. Dion Euroopan-kiertueella piti kulkea Whitesnaken sekä entisenä Dion kitaristina ollut Doug Aldrich, koska bändin vakituinen kitarasankari, Craig Goldy, oli lupautunut hoitamaan oman bändiprojektinsa juttuja Australiassa. Goldy lupautui nimittäin jo aikaisemmin kiertämään kengurumaata Budgie-nimisen rokkiryhmän kanssa.

Griffen viimeistelee debyyttialbumiaan.

Ruotsalainen hard rock -ryhmä Griffen (www.griffen.se), jonka riveissä toimii kolme suomenkielisillä nimillä tunnettavaa pelimannia, työstää tällä hetkellä Ruotsin Västeråsissa Studio Undergroundin syövereissä uransa ensimmäistä studioalbumia. Tuottaja Pelle Saetherin avustuksella uuden levyn miksausvaihekin on jo pääosin hoidettu päiväjärjestyksestä. Albumin miksausvaihe on Griffenin puheiden mukaan mennyt erinomaisesti, sillä äänimaailma saatiin hiotuksi juuri niin sileäksi ja karkeaksi kuin toivottiinkin. Seuraavaksi on luvassa albumin masteroiminen Göran Finnbergin osaavien käsien välityksellä. Finnbergin aikaisempiin meriitteihin samalla saralla kuuluu HammerFallin ja metallibändi In Flamesin pitkäsoittojen virittäminen julkaisukuntoon. Griffenin ensimmäisen albumin on tarkoitus tehdä treffit fanikunnan kanssa lähitulevaisuudessa. Albumin julkaisee levy-yhtiö Heart Of Steel Records.

Dio Tampereelle ja Helsinkiin.

Yhdysvalloista kotoisin oleva Dio on ottanut aikeekseen lähteä kiertelemään Eurooppaa marraskuun puolen välin jälkeen. Kiertueella yhtye saapuu myös Suomeen, Dio nähdään nimittäin joulukuussa Tampereen Pakkahuoneella ja sen jälkeen Helsingissä sijaitsevan Kaapelitehtaan lavalla. Kiertueella ei harmillisesti nähdä Dion vakituista kitaristi Craig Goldya, joka on joutunut marras-joulukuun ajaksi sitoutumaan muihin keikkasuunnitelmiin — mies esiintyy Budgie-nimisen bändin riveissä sen kiertäessä Australiaa. Goldyn korvaajana nähdään Whitesnaken remmistä tuttua kitaristi Doug Aldrichia, joka on soitellut aikaisemmin myös Diossa vakituisena jäsenenä. Ronnie James Dion luotsaama bändi on julkaissut juuri ensimmäiset kiertuesuunnitelmansa yksityiskohdat. Lisää tietoja keikka-aikataulusta tullaan julkaisemaan lähitulevaisuudessa.

Käyttöehdot