Griffen viimeistelee debyyttialbumiaan.

Ruotsalainen hard rock -ryhmä Griffen (www.griffen.se), jonka riveissä toimii kolme suomenkielisillä nimillä tunnettavaa pelimannia, työstää tällä hetkellä Ruotsin Västeråsissa Studio Undergroundin syövereissä uransa ensimmäistä studioalbumia. Tuottaja Pelle Saetherin avustuksella uuden levyn miksausvaihekin on jo pääosin hoidettu päiväjärjestyksestä. Albumin miksausvaihe on Griffenin puheiden mukaan mennyt erinomaisesti, sillä äänimaailma saatiin hiotuksi juuri niin sileäksi ja karkeaksi kuin toivottiinkin. Seuraavaksi on luvassa albumin masteroiminen Göran Finnbergin osaavien käsien välityksellä. Finnbergin aikaisempiin meriitteihin samalla saralla kuuluu HammerFallin ja metallibändi In Flamesin pitkäsoittojen virittäminen julkaisukuntoon. Griffenin ensimmäisen albumin on tarkoitus tehdä treffit fanikunnan kanssa lähitulevaisuudessa. Albumin julkaisee levy-yhtiö Heart Of Steel Records.

Bändi uskoo ensimmäisen albuminsa tarjoavan musiikkia, johon on asetettu kuultavaksi vaikutteita hard rockin peruspilarien tyylistä. Vaikutteita on hörpitty ainakin Rainbowilta, Whitesnakelta ja Diolta. Ensimmäisen albuminsa äänitystöitä bändi hoiti studion uumenissa helmi-maaliskuun aikana. Kiekosta ei ole vielä tarjolla lainkaan yksityiskohtia, sillä bändi ei ole puhunut tähän mennessä halaistua sanaa kiekon nimestä, kappaleista eikä julkaisuhetkestäkään.

Griffen on:

  • Jörgen Söderberg (laulu)
  • Tomi Peltonen (kitara)
  • Stefan Törnblom (kitara)
  • Harri Tuovila (basso)
  • Kristian Huotari (rummut)

Yhtye aloitti oman historiikkinsa mukaan tiomintansa siinä vaiheessa kun pitkään musiikkialalla toimineet viisi muusikkoa päättivät lyödä viisaat päänsä yhteen ja lähteä soittelemaan hard rockia yhdessä.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot