Tagipilvi: mariza

Fadon kuningatar Mariza kertoo läheisestä suhteestaan Suomeen MTV3-kanavalla lauantaina 6.9.

Marizan kasvopotretti. Marizalla valkoinen lyhyt tukka, ruskeat silmät ja heleä iho. Hänellä ilmeettömät kasvot ja yllään mustaa vaatetta. Tausta on tummansininen, joten hänestä näkyy selvästi vain kasvot muun vartalon sulautuessa pimeyteen. Kuvassa Mariza

Portugalilais-afrikkalainen laulajatar Mariza tutustui jo lapsena fado-lauluun vanhempiensa pitämän pienen tavernan musiikki-illoissa. Nykyään hän on maailman tunnetuimpia fado-laulajattaria ja hänen viides albuminsa “Terra“ ilmestyi 30. heinäkuuta. MTV3 kanavan dokumentissa hän kertoo levyn synnystä, musiikistaan ja läheisestä suhteestaan Suomeen.

Sielukas fado kertoo ihmisten kohtaloista sekä kaikenlaisista tunteista: ilosta, melankoliasta, rakkaudesta, mustasukkaisuudesta… Siksi Mariza uskookin fadon olevan niin voimakasta musiikkia, että se ylittää kaikki kielimuurit.

Marizalle uransa korkein listasijoitus Suomessa!

Mariza-nimisen mosambikilaisen naislaulajan "Terra"-albumin kansikuva. Kuvassa vaaleahiuksinen ja ilmeetön mustiin vaatteisiin pukeutunut nainen(?) istuu kellertävää kuvioitua taustaa vasten. Kuvassa keskitettynä etualalla sanat "terra mariza" valkoisella "Terra" on Marizan neljäs albumi

Fadon ihastuttava keulakuva Mariza nappasi upeasti listasijoituksen 4. uudella albumillaan “Terra“ Suomen virallisella albumilistalla. Se on tähän mennessä Marizan korkein listasija Suomessa. Maanantaina myyntiin tulleet Marizan konsertit ovat myös lähes loppuunmyytyjä. Helsingin konsertin liput myytiin ennätyksellisesti alle kahdessa tunnissa. Hampereelle on vielä joitakin lippuja jäljellä. Mariza esiintyy lauantaina 11. lokakuuta Finlandia-talossa Helsingissä ja päivää myöhemmin, sunnuntaina 12. lokakuuta Tampere-talossa.

Nyt julkaistavan “Terra”-albumin on sanottu aloittavan uuden luvun Marizan tuotannossa. Mariza itse tiivistää uuden alun yhteen sanaan: “totuus”.

Nelonen esittää "Mariza — fadoa suomalaisten sydämiin" -ohjelman sunnuntaina.

Mariza-nimisen mosambikilaisen naislaulajan "Terra"-albumin kansikuva. Kuvassa vaaleahiuksinen ja ilmeetön mustiin vaatteisiin pukeutunut nainen(?) istuu kellertävää kuvioitua taustaa vasten. Kuvassa keskitettynä etualalla sanat "terra mariza" valkoisella Mariza Nelosella

Nelonen esittää kaksitoistaminuuttisen ohjelman tämän hetken kysytyimmästä fadoartistista Marizasta sunnuntaina 20.7. kello 17.25. Ohjelma valottaa Marizan artistiuraa ja kertoo jo hivenen 30.7. julkaistavasta uudesta “Terra“-albumista. Ohjelma on nähtävillä EMI:n jukeboksissa (www.emi.fi) 21.7.2008 alkaen.

Fadon ihastuttava keulakuva Mariza julkaisee kolmen vuoden tauon jälkeen uuden studioalbumin 30.7.2008. Albumi on odotettu, sillä Mariza on vajaan kymmenvuotisen uransa aikana noussut suureen suosioon. Näin myös Suomessa, jossa Marizan edellinen studioalbumi “Transparente” vietti yli kaksi kuukautta Suomen virallisella albumilistalla ja myi väkilukuun suhteutettuna toiseksi eniten maailmassa heti Portugalin jälkeen.

Mariza: "Terra".

Mariza-nimisen mosambikilaisen naislaulajan "Terra"-albumin kansikuva. Kuvassa vaaleahiuksinen ja ilmeetön mustiin vaatteisiin pukeutunut nainen(?) istuu kellertävää kuvioitua taustaa vasten. Kuvassa keskitettynä etualalla sanat "terra mariza" valkoisella Ulos keskiviikkona 30.7.

Levy-yhtiö EMI Music tulee julkaisemaan kuluvan kuukauden 30. päivänä portugalilaisen Marizan (www.mariza.com) tuoreimman studio-opuksen, jonka nimi on yksinkertaisesti “Terra”. Se on musiikillisesti sekoitus flamencoa, mornaa, jazzia ja jopa kansanmusiikkia. Vuosien varrella lukuisia musiikkipalkintoja Tanskassa, Itävallassa, Kanadassa, Saksassa, Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa saanut Mariza julkaisi tuoreimman pitkäsoittonsa pari vuotta sitten nimellä “Concerto em Lisboa”. Kyseinen kiekko sai ilmestyttyään 6. marraskuuta 2006 nimityksen parhaaksi folk-albumiksi Latin Grammy -musiikkigaalassa. Marizo on julkaissut albumeja jo neljä kappaletta, joista debyyttilätty “Fado em Mim” ilmestyi vuoden 2002 aikana.

Käyttöehdot

Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Etsi sivustolta

Tuorein kommentti

Kuuminta viime aikoina