Marizalle uransa korkein listasijoitus Suomessa!

  • Julkaistu 14.08.2008
  • Tagit:
  • Luettu 1407 kertaa

Mariza-nimisen mosambikilaisen naislaulajan "Terra"-albumin kansikuva. Kuvassa vaaleahiuksinen ja ilmeetön mustiin vaatteisiin pukeutunut nainen(?) istuu kellertävää kuvioitua taustaa vasten. Kuvassa keskitettynä etualalla sanat "terra mariza" valkoisella "Terra" on Marizan neljäs albumi

Fadon ihastuttava keulakuva Mariza nappasi upeasti listasijoituksen 4. uudella albumillaan “Terra“ Suomen virallisella albumilistalla. Se on tähän mennessä Marizan korkein listasija Suomessa. Maanantaina myyntiin tulleet Marizan konsertit ovat myös lähes loppuunmyytyjä. Helsingin konsertin liput myytiin ennätyksellisesti alle kahdessa tunnissa. Hampereelle on vielä joitakin lippuja jäljellä. Mariza esiintyy lauantaina 11. lokakuuta Finlandia-talossa Helsingissä ja päivää myöhemmin, sunnuntaina 12. lokakuuta Tampere-talossa.

Nyt julkaistavan “Terra”-albumin on sanottu aloittavan uuden luvun Marizan tuotannossa. Mariza itse tiivistää uuden alun yhteen sanaan: “totuus”.

Portugalilainen kitara on saanut rinnalleen brittikitaristi Dominic Millerin (työskennellyt mm. Stingin kanssa). Mukana on myös kolme pianistia: brasilialainen Ivan Lins sekä kuubalaiset Chucho Valdês ja Ivan “Melon”. Flamenco-kitaraa albumilla soittaa espanjan Javier Limón, perkussiossa on niin ikään espanjalainen Piraña. Tällä kertaa myös vokaaleissa kuullaan vierailijoita: Mariza ääni sointuu kauniisti yhteen sekä Kap Verden saarilta kotoisin olevan Tito Parisin että afro-latinalaisen Concha Buikan kanssa. Tuottajakseen “Terra”-albumille Mariza valitsi Javier Limónin. Lopputuloksena fado sekoittuu hienovaraisesti flamencoon ja mornaan sekä jazziin ja kansanmusiikkiin menettämättä silti vangitsevia ominaispiirteitään. Mariza on tehnyt sen jälleen. Hän kertoo uudesta albumistaan seuraavin sanoin:

Kierrettyäni seitsemän vuotta ulkomaita kiertueillani olen saanut tarkkailla uusia ihmisiä ja kulttuureita. Olen katsellut, kuunnellut ja oppinut. Tämä on minun hetkeni. Minun totuuteni. Olen aina ollut rehellinen itselleni ja yleisölleni. Halusin tällä albumilla näyttää miten olen kasvanut sekä laulajana että ihmisenä. Kaksi edellistä albumiani, "Transparente" ja "Concerto Em Lisboa", olivat minulle kuin erään luvun loppu. Päätin kutsua uutta albumia nimellä "Terra". Ai miksikö? Koska minulla on jalat aina tukevasti maassa ja koska uuden albumin tekeminen oli kuin musiikkimatka.

Marizan edellinen studioalbumi “Transparente” vietti yli kaksi kuukautta Suomen virallisella albumilistalla ja myi väkilukuun suhteutettuna toiseksi eniten maailmassa heti Portugalin jälkeen.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot