Tagipilvi: nick cave

Nick Cave & Warren Ellis julkaisevat soundtrackin The Road (Tie) -elokuvaan.

"The Road" -elokuvan soundtrackin kansitaiteessa näkyy valokvua tai hyvin valokuvamainen piirros tahi maalaus autiosta ja elottomasta maisemasta, jossa on runsaasti sähköpylväitä ja niiden välillä virtakaapeleita. Kuvan yläosasas tummaa pilvistä taivasta Julkaistaan 8.1.2010

Nick Cave ja Warren Ellis julkaisevat jo entuudestaan vaikuttavan yhteisen musiikillisen katalooginsa jatkoksi soundtrackin John Hillcoatin elokuvaan The Road. Elokuva saa Suomen ensi-iltansa 25.12. 2009 ja soundtrack löytyy kaupoista 8.1.2010.

The Road, eli Tie, on upea filmatisointi Cormac McCarthyn Pulitzer-palkitusta romaanista The Road. Elokuvan pääosissa Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee, Charlize Theron, Guy Pearce ja Robert Duvall. Tie on kertomus, jossa isä ja poika vaeltavat halki totaalisen tuhon runteleman maan kohti tuntematonta toivon ja toistensa turvin. Säännöt ja moraali ovat hautautuneet hävityksestä selvinneiden epätoivoisen elinkamppailun alle.

Nick Cave & Warren Ellis julkaisevat "White Lunar" -tupla-CD:n syyskuussa.

Nick Cave ja Warren Ellis ovat tehneet musiikkia yhdessä jo yli viisitoista vuotta. Miehet ovat vaikuttaneet mm. The Bad Seeds-, Grinderman- ja The Dirty Three -yhtyeissä. Viime aikoina kaksikko on työstänyt soundtrack-albumeita The Proposition (2005) ja The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007) -elokuville. Syyskuun 23. päivä julkaistava “White Lunar” -tupla-albumi sisältää musiikkia edellä mainituilta elokuvilta sekä muuta harvinaista että ennen julkaisematonta materiaalia.

Caven ja Ellisin ensimmäinen yhteinen soundtrack oli australialaisohjaaja John Hillcoatin ohjaama elokuva The Proposition vuonna 2005. Seuraavana vuonna parivaljakko sai toiselta australialaisohjaajalta, Andrew Dominikilta, pyynnön säveltää musiikin elokuvaan The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. Dominikin elokuvan ilmestyttyä oli Hillcoat aloittanut työstämään elokuvasovitusta Cormac McCarthyn The Road -novellista, johon hän pyysi Cavea ja Ellistä säveltämään musiikkia. The Road -elokuvaa ei vielä ole julkaistu, joten “White Lunar” tarjoaa harvinaislaatuisen mahdollisuuden päästä kuulemaan soundtrackin musiikkia jo ennakkoon.

Käyttöehdot