Nick Cave & Warren Ellis julkaisevat "White Lunar" -tupla-CD:n syyskuussa.

Nick Cave ja Warren Ellis ovat tehneet musiikkia yhdessä jo yli viisitoista vuotta. Miehet ovat vaikuttaneet mm. The Bad Seeds-, Grinderman- ja The Dirty Three -yhtyeissä. Viime aikoina kaksikko on työstänyt soundtrack-albumeita The Proposition (2005) ja The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007) -elokuville. Syyskuun 23. päivä julkaistava “White Lunar” -tupla-albumi sisältää musiikkia edellä mainituilta elokuvilta sekä muuta harvinaista että ennen julkaisematonta materiaalia.

Caven ja Ellisin ensimmäinen yhteinen soundtrack oli australialaisohjaaja John Hillcoatin ohjaama elokuva The Proposition vuonna 2005. Seuraavana vuonna parivaljakko sai toiselta australialaisohjaajalta, Andrew Dominikilta, pyynnön säveltää musiikin elokuvaan The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. Dominikin elokuvan ilmestyttyä oli Hillcoat aloittanut työstämään elokuvasovitusta Cormac McCarthyn The Road -novellista, johon hän pyysi Cavea ja Ellistä säveltämään musiikkia. The Road -elokuvaa ei vielä ole julkaistu, joten “White Lunar” tarjoaa harvinaislaatuisen mahdollisuuden päästä kuulemaan soundtrackin musiikkia jo ennakkoon.

Kaikki kolme elokuvaa eeppisine maisemineen ja akuutisti viiltävine psykologioineen löytävät vastineen Caven ja Ellisin niihin säveltämässä musiikissa. Tämän elokuvakolmikon musiikki löytyy “White Lunar” -tuplan ensimmäiseltä levyltä. Tuplan toiselta levyltä löytyy Caven ja Ellisin vähemmän tunnettua musiikkia, joka on sävelletty muutamaa huomiotaherättänyttä dokumenttia varten.

Vuonna 2007 Cave ja Ellis tekivät musiikin Geoffrey Smithin riipaisevaan dokumenttiin The English Surgeon, joka kertoo lääkäri Henry Marshin taistelusta viedä neurokirurgiaa Ukrainaan. Levn kakkososalta läytyy myös neljä Caven ja Ellisin arkistoista kaivettua biisiä, jotka on kaikki nimetty kraattereiden mukaan: Magma, Zanstra, Halo ja Daedalus.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot