Tagipilvi: tapio heinonen

Tapio Heinosen kokoelma "Kaunein aamuisin" ilmestyy tänään.

Tapio Heinosen kokoelman "Kaunein aamuisin" kansikuvassa näkyy lähipotretti lyhythiuksisesta miehestä, joka laulaa mikrofoniin. Kuvan tausta ruskea. Kuvan yläosassa julkaisun nimi ja sen alla vaaleansinisellä värillä sanat Tapio Heinonen. Kuvan alaosassa Kokoelman kansikuva

Rocket Records julkaisee tänään Tapio Heinosen tuplakokoelman “Kaunein aamuisin — Kaikki levytykset 1974–1979“. Kyseessä on Tapio Heinosen ensimmäinen kattava Fonovox-kauden kokoelmajulkaisu. Levyllä kuultavista kappaleista moni julkaistaankin nyt ensimmäistä kertaa CD-muodossa. Yhteensä kokoelma pitää sisällään 47 musiikkiesitystä, yhteiskestoltaan 154 minuuttia. Mukana ovat kokonaisuudessaan Heinosen albumit “Lämmöllä” (1974), “Vaeltaja” (1976) ja “La Boheme” (1978) sekä toistakymmentä kokoelmalevytystä. Kokoelman hiteistä mainittakoon evergreenit “Minun tieni”, “Kuolleet lehdet” ja “Vanha tie”. Eittämättä tuntemattomin kappaleista on Heinosen itsensä säveltämä ja sanoittama upea “Kuin lokki”, jonka olemassaoloa edes Teoston tiedot eivät tunteneet ja joka on aiemmin julkaistu vain harvinaisella eri esittäjien kasettikokoelmalla.

Tapio Heinosen vuosien 1974–1979 levytykset ilmestyvät kokoelmana.

Tapio Heinosen kokoelman "Kaunein aamuisin" kansikuvassa näkyy lähipotretti lyhythiuksisesta miehestä, joka laulaa mikrofoniin. Kuvan tausta ruskea. Kuvan yläosassa julkaisun nimi ja sen alla vaaleansinisellä värillä sanat Tapio Heinonen. Kuvan alaosassa Julkaistaan 14.1.2009

Rocket Records julkaisee 14. tammikuuta Tapio Heinosen vuosien 1974–1979 koko levytystuotannon sisältävän tuplakokoelman “Kaunein aamuisin — Kaikki levytykset 1974–1979”.

Upeasta äänestään tunnettu trubaduuri Tapio Heinonen (1941–1985) julkaisi lyhyeksi jääneellä mutta aktiivisella urallaan vuosina 1970–1981 yhteensä kymmenen pitkäsoittolevyä. Tähän joukkoon mahtui paitsi seitsemän suomenkielistä albumia, niin myös Emin julkaisemat kaksi ruotsinkielistä ja yksi englanninkielinen albumi, jotka syntyivät levy-yhtiön vahvasta uskosta artistin kansainvälisiin menestysmahdollisuuksiin. Kansainvälinen menestys Heinoselta jäi saavuttamatta, mutta suomalaisten mieliin hän onnistui äänensä tallettamaan pysyvästi.

Käyttöehdot