Tapio Heinosen kokoelma "Kaunein aamuisin" ilmestyy tänään.

Tapio Heinosen kokoelman "Kaunein aamuisin" kansikuvassa näkyy lähipotretti lyhythiuksisesta miehestä, joka laulaa mikrofoniin. Kuvan tausta ruskea. Kuvan yläosassa julkaisun nimi ja sen alla vaaleansinisellä värillä sanat Tapio Heinonen. Kuvan alaosassa Kokoelman kansikuva

Rocket Records julkaisee tänään Tapio Heinosen tuplakokoelman “Kaunein aamuisin — Kaikki levytykset 1974–1979“. Kyseessä on Tapio Heinosen ensimmäinen kattava Fonovox-kauden kokoelmajulkaisu. Levyllä kuultavista kappaleista moni julkaistaankin nyt ensimmäistä kertaa CD-muodossa. Yhteensä kokoelma pitää sisällään 47 musiikkiesitystä, yhteiskestoltaan 154 minuuttia. Mukana ovat kokonaisuudessaan Heinosen albumit “Lämmöllä” (1974), “Vaeltaja” (1976) ja “La Boheme” (1978) sekä toistakymmentä kokoelmalevytystä. Kokoelman hiteistä mainittakoon evergreenit “Minun tieni”, “Kuolleet lehdet” ja “Vanha tie”. Eittämättä tuntemattomin kappaleista on Heinosen itsensä säveltämä ja sanoittama upea “Kuin lokki”, jonka olemassaoloa edes Teoston tiedot eivät tunteneet ja joka on aiemmin julkaistu vain harvinaisella eri esittäjien kasettikokoelmalla.

Heinosen toistakymmentä vuotta kestäneelle levytysuralle ominaista oli laadullinen tinkimättömyys, joka pätee myös nyt julkaistavan kokoelman kappaleisiin. Valtaosa kokoelman kappaleista on äänitetty aikansa huippustudiossa Finnvoxissa ja studioon on pestattu maamme eturivin muusikot, joista nimeltä mainittakoon esimerkiksi Juhani Aaltonen, Olli Ahvenlahti, Markku Johansson, Pentti Lasanen ja Nono Söderberg. Kappaleiden sovittajana on toiminut mm. artistin luottoyhteistyökumppani Seppo Rannikko, Heikki Laurila ja Taisto Wesslin.

Lisätietoja julkaisusta löytyy Rocket Recordsin vuodenvaihteessa avautuneilta uusilta nettisivuilta osoitteesta www.rocket-records.com/tapioheinonen.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot