Tapio Heinosen vuosien 1974–1979 levytykset ilmestyvät kokoelmana.

Tapio Heinosen kokoelman "Kaunein aamuisin" kansikuvassa näkyy lähipotretti lyhythiuksisesta miehestä, joka laulaa mikrofoniin. Kuvan tausta ruskea. Kuvan yläosassa julkaisun nimi ja sen alla vaaleansinisellä värillä sanat Tapio Heinonen. Kuvan alaosassa Julkaistaan 14.1.2009

Rocket Records julkaisee 14. tammikuuta Tapio Heinosen vuosien 1974–1979 koko levytystuotannon sisältävän tuplakokoelman “Kaunein aamuisin — Kaikki levytykset 1974–1979”.

Upeasta äänestään tunnettu trubaduuri Tapio Heinonen (1941–1985) julkaisi lyhyeksi jääneellä mutta aktiivisella urallaan vuosina 1970–1981 yhteensä kymmenen pitkäsoittolevyä. Tähän joukkoon mahtui paitsi seitsemän suomenkielistä albumia, niin myös Emin julkaisemat kaksi ruotsinkielistä ja yksi englanninkielinen albumi, jotka syntyivät levy-yhtiön vahvasta uskosta artistin kansainvälisiin menestysmahdollisuuksiin. Kansainvälinen menestys Heinoselta jäi saavuttamatta, mutta suomalaisten mieliin hän onnistui äänensä tallettamaan pysyvästi.

Nyt julkaistava “Kaunein aamuisin — Kaikki levytykset 1974–1979” on ensimmäinen kattava Heinosen Fonovox-kauden kokoelmajulkaisu, jolla kuultavista kappaleista moni julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa CD-muodossa. Yhteensä kokoelma sisältää 47 musiikkiesitystä, joiden yhteiskesto on noin kaksi ja puoli tuntia. Mukana ovat kokonaisuudessaan albumit “Lämmöllä” (1974), “Vaeltaja” (1976) ja “La Boheme” (1978) sekä toistakymmentä kokoelmalevytystä.

Heinosen levytysuralle ominainen laadullinen tinkimättömyys pätee myös näihin levytyksiin. Valtaosa kappaleista on äänitetty aikansa huippustudiossa Finnvoxissa ja studioon on pestattu maamme eturivin muusikot, joista nimeltä mainittakoon esimerkiksi Juhani Aaltonen, Olli Ahvenlahti, Markku Johansson, Pentti Lasanen ja Nono Söderberg. Kappaleiden sovittajana on toiminut mm. artistin luottoyhteistyökumppani Seppo Rannikko.

Muita Rocket Recordsin alkuvuoden levyjulkaisuja ovat maaliskuun alussa ilmestyvä Pojat-yhtyeen uusi pitkäsoittolevy sekä niin ikään maaliskuussa ilmestyvät Veikko Lavin ja Martti “Huuhaa” Innasen tuplakokoelmat. Lisätietoja Rocketin julkaisuista löytyy MySpace-sivuilta osoitteesta www.myspace.com/rocketfinland.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot