Tarja Turunen vierailee Scorpionsin albumilla.

Scorpionsin albumin "Sting In The Tail" etukansi. Kuvassa suuri rautainen S-kirjain, jossa lukee sekä yhtyeen nimi että piirros jonkinlaisesta harmaasta skorpionista. Kuvan taustalla näkyy koristeellista metallista paneelia, jonka alaosassa kummassakin la Julkaistaan 19.3.2010

Suomalaista syntyperää oleva Tarja Turunen, joka on Nightwishin riveistä poistuttuaan lähtenyt luomaan soolouraa metallimusiikinkin rintamalla, on paljastunut vierailevaksi muusikoksi Scorpionsin uudella albumilla. Saksalaisyhtyeen uusi pitkäsoitto on nimeltään “Sting In The Tail” ja sillä kuultavalla kappaleella “The Good Die Young” kuullaan vierailevana vokalistina Tarja Turusta. Turusen vierailu on merkittävä, sillä veteraanibändi ei aio tämän albumin jälkeen julkaista uutta musiikkia. Yhtye siirtyy levyn ilmestyttyä 19. maaliskuuta ansaitsemalleen eläkkeelle. Finaalialbumi tulee olemaan Scorpionsin järjestyksessä 17. studiolevy. Turusen osuus albumilla on dueton laulaminen Klaus Meinen kanssa.

Scorpionsin uusin ja viimeisin albumi tullaan julkaisemaan Euroopassa 19. maaliskuuta ja Yhdysvaltojen alueella Universal Music Enterprises -levymerkin kautta 23. päivä samaa kuukautta. Albumi nauhoitettiin Saksan Hannoverissa ruotsalaisen tuottajavaljakko Mikael “Nord” Anderssonin ja Martin Hansenin kanssa. Tämä duo on aikaisemmin hoidellut mm. suomalaisen The Rasmuksen läpimurtoalbumin “Dead Letters” tuotantopuolen.

“Sting In The Tail” -albumin kappaleet:

 1. Raised On Rock
 2. Sting In The Tail
 3. Slave Me
 4. The Good Die Young (feat. Tarja Turunen)
 5. No Limit
 6. Rock Zone
 7. Lorelei
 8. Turn You On
 9. Let’s Rock
 10. SLY
 11. Spirit Of Rock
 12. The Best Is Yet To Come

Saksalaisyhtye suunnittelee albumin julkaisua seuraavan kolmen vuoden pituisen mammuttimaisen kiertueen, joten ihan heti ryhmä ei ole hanskoja naulaan laittamassa. Bändi risteilee megakiertueella viidellä eri mantereella. Eläkkeelle siirtyminen tapahtuu keikkaputken päätyttyä. Tästä uutisesta yhtye kertoi fanikunnalleen virallisen tiedotteen muodossa tammikuussa 2010. Bändi perustelee hajoamisensa syitä haluamalla lopettaa vielä kun bändi on uransa huipulla. Yhtye ei halua kokea masentavaa laskukautta nyt kun se on päässyt suurille lavoille. Ryhmä ei halua nähdä jonain päivänä itseään soittamassa pienessä baarissa, vaan jatkaa elämäänsä muissa merkeissä ja muistella Scorpions-vaiheen päättymistä hyvällä.

Scorpions on:

 • Klaus Meine (laulu)
 • Matthias Jabs (kitarat ja taustalaulu)
 • Rudolf Schenker (kitarat ja laulu)
 • Paweł Mąciwoda (basso ja taustalaulu)
 • James Kottak (rummut)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot