Tarja Turunen nauhoittaa "What Lies Beneath" -albumin.

Soolouralle siirtynyt Tarja Turunen aikaa astella helmikuun alussa studioon nauhoittamaan siellä seuraavan soololevynsä. Uuden albumin kappaleita, tuotantohommia ja aikataulullisia yksityiskohtia on valmisteltu studiohommia varten ahkerasti viimeisten parin viikon ajan. Turunen kommentoi nettisivuillaan kutsuvansa seuraavaa sooloalbumiaan nimellä “What Lies Beneath”. Nainen odottaa kovasti pääsevänsä jälleen äänittämään levyä. Kiekolle nauhoitetaan ensimmäiseksi rumpuraidat, joita ryhdytään nauhoittelemaan 4. helmikuuta. Sitä ennen biiseihin on tehtävä viimeiset silaukset, sovitusket ja sanoitusten loppuosat. Tähän mennessä on jo maaniteltu valmiiksi useita vierailevia muusikkoja osallistumaan kappaleiden äänityshommiin. Pian käynnistyy kiekon kansigrafiikan ja valokuvien luominen.

Tarja Turunen nauhoitti aikaisemmin kolme biisiä suomalaiselle joulualbumille. Olli Ahvenlahden tuottama studiolätty on hyväntekeväisyysprojekti lähetystyöntekijöiden hyväksi.

Turusen tuorein soololevy on “My Winter Storm”. Albumi julkaistiin uusintapainos viime vuoden tammikuussa laajennettuna erikoispainoksena. Albumin uudistettu versio sisältää yhteensä 32 biisiä, joiden joukossa kuullaan alkuperäisen “My Winter Storm” -kiekon kappaleet ja uusi biisi “The Seer”. Lisäksi opuksen mukana tulee bonus-CD, jossa on lukuisia aivan uusia viisuja, remixejä ja live-esiintymisistä tehtyjä taltiointeja. Kappaleista “The Seer” ja “Enough” Turunen tarjoaa dueton saksalaisen rokkitähti Doro Peschin kanssa.

Tulevalla “What Lies Beneath” -albumilla tullaan todennäköisesti kuulemaan ainakin sellaisia kappaleita kuin:

  • Montañas de Silencio
  • The Crying Moon
  • If You Believe
  • Love to Hate
  • Witch-Hunt
  • In for a Kill
  • Naiad

Toukokuussa 2009 artisti paljasti, että uutta pitkäsoittoa varten on noin 20 kappaletta valmiina. Niistä ainakin osa päätyy levyn lopulliselle soittolistalle. Musiikillisesti albumi on sekoitus metalliamättöä, soundtrack-henkistä fiilistelyä ja klassista musiikkia. Turunen on paljastanut levyn olevan hyvin kokeellinen.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot