Jon Lord: "To Notice Such Things".

Valokuva mustiin pukeutuneesta miehestä, joka katselee vasemmalta oikealle pianoa. Miehellä silmälasit silmillä ja vaalea hapsutukka ja valkoinen parta. Kuvassa oleva mies on nimeltään Jon Lord. Julkaistaan 22.3.2010

Entinen Deep Purplen kosketinsoittaja Jon Lord aikoo julkaista 22. maaliskuuta Avie Recordsin kautta seuraavan sooloalbuminsa. Kiekko on nimeltään “To Notice Such Things” ja musiikillisesti se on kuusi instrumentaalista kappaletta käsittävä kokonaisuus, jossa huilu, piano ja jousisoitinorkesteri tarpovat tahdissa eteenpäin kappaleesta toiseen. Jon Lord kommentoi saaneensa opukselle innoitusta ystävältään Sir John Mortimerilta, joka on englantilainen dramaturgi, screenwriter ja televisiosarjan Rumpole of The Bailey luoja. Mortimer kuoli tammikuussa 2009. Lord kokee Mortimerin ystävyyssuhteen niin arvokkaaksi asiaksi, että päätti omistaa tämän albumin hänen muistolleen. Tämä muistoalbumi äänitettiin viime vuoden syyskuussa Kuninkaallisen Liverpoolin Filharmonisen Orkesterin kanssa. Orkesteria johti Clark Rundell . Äänitteellä kuullaan huilistina Cormac Henryä.

Jon Lord kertoo saaneensa muutamia viikkoja ystävänsä poismenon jälkeen toimeksiannon kirjoittaa musiikkia yksittäiselle huilulle ja jousisoittimille. Tehtävänä oli eräänlainen huilukonsertti. Lord kieltäytyi ensin tilauksesta, sillä koki alunperin olevansa liian kiireinen, mutta muutamia päiviä myöhemmin hän muisti luoneensa jo aikaisemmin osia huilua ja pianoa varten teatteriesitystä varten, joten mies tuli muihin aatoksiin. Hän päätyi lopulta luomaan oman muistelma-albumin Mortimerille, johon hän oli tutustunut 12 vuotta sitten.

“To Notice Such Things” -albumin kappaleet:

 1. To Notice Such Things
  • As I Walked Out One Evening
  • At Court
  • Turville Heath
  • The Stick Dance
  • The Winter of a Doormouse
  • Afterwards
 2. Evening Song
 3. For Example
 4. Air on the Blue String

Alunperin tälle albumille oli valmiina noin kuusi minuuttia musiikkia, josta kasvoi myöhemmn 27-minuuttinen teos huilulle, pianolle ja jousisoitinorkesterille. Teos kirjoitettiin edellisen vuoden maalis-toukokuun välisenä aikana. Jon Lord kertoo valinneensa uudelle albumilleen nimeksi “To Notice Such Things” koska se oli ystävän viimeisen runon viimeisen rivin virke.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot