The Beatlesin albumit julkaistaan remasteroituna 9.9.2009.

  • Julkaistu 08.04.2009
  • Tagit:
  • Luettu 1235 kertaa

Pitkään odotettu The Beatlesin remasterointi-projekti on vihdoin saatu päätökseen. Digitaalisesti remasteroitu katalogi julkaistaan keskiviikkona 9. päivä syyskuuta. Samana päivänä julkaistaan myös odotettu “The Beatles: Rock Band” -videopeli. Kaikissa albumeissa on alkuperäiset (UK) kannet ja uusitut kansivihkot sisältävät alkuperäisten sisällön lisäksi uudet esittelytekstit sekä harvinaista kuvamateriaalia. Rajoitetun ajan myynnissä oleva painos sisältää myös minidokumentin albumista. Samaan aikaan julkaistaan kaksi uutta The Beatlesin CD-boksia.

Albumien uudelleenmasterointi EMI:n Abbey Roadin studioilla kesti yli neljä vuotta. Alkuperäisten analoginauhoitusten autenttisuus on säilytetty huolellisesti yhdistämällä uusinta huipputeknologiaa vanhaan studiotekniikkaan ja -laitteisiin.

Uudelleenmasteroitu katalogi kattaa kaikki The Beatlesin kaksitoista albumia stereona, sekä “Magical Mystery Tour” -julkaisun, joka on CD-julkaisustaan saakka kuulunut olennaisena osana yhtyeen ydinkatalogiin. Lisäksi mukana on “Past Masters Vol. 1” ja “Past Masters Vol. 2”, jotka on nyt niputettu yhteen. Tämä on ensimmäinen kerta, kun The Beatlesin neljä ensimmäistä albumia on saatavilla kokonaisuudessaan stereona. Nämä neljätoista albumia, mukanaan DVD:lle kootut minidokumentit, julkaistaan nyt myös boksina.

Kaikkien uudelleenpakattujen levyjen kansivihkot sisältävät tarkat tausta- ja äänitystiedot, sekä Bob Smeatonin ohjaamat “making of” -minidokumentit (Quick Time -tiedostoina) paitsi “Past Masters” -koosteista. Dokumentit sisältävät arkistokuvamateriaalin lisäksi harvinaisia valokuvia ja aiemmin julkaisemattomia The Beatlesin studiokeskusteluja.

Toinen boksi, “The Beatles in Mono”, on suunnattu erityisesti keräilijöille. Boksille on koottu yhteen kaikki The Beatlesin materiaali monomiksauksina. Boksi sisältää kymmenen albumia alkuperäisine monomiksauksineen lisättynä kahdella levyllisellä monomastereita. Bonuksena “Help!” ja “Rubber Soul” sisältävät myös aikaisemmin CD:llä julkaisemattomat alkuperäiset stereomiksaukset kyseisistä levyistä vuodelta 1965. Albumit on pakattu alkuperäisiä julkaisuja identtisesti mukaileviin minivinyyli-replikoihin.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot