The Pirate Bayn ylläpitäjille 2 500 000 euron lasku lasku!

Tiedostonjakosivusto The Pirate Bayn neljä ylläpitäjähenkilöä on juuri tuomittu tekijänoikeusrikkomuksen johdosta vuoden pituiseen vankeusrangaistukseen. Gottfried Svartholm Warg, Peter Sunde Kolmsioppi, Fredrik Neij ja Carl Lundström viettävät tiilenpäitä lukemassa noin vuoden pituisen vankeusajan, jonka lisäksi miehet joutuvat maksamaan useille levy-yhtiöille hyvitykseksi taloudellisista menetyksistä 2,5 miljoonaa euroa korvauksia. Nelikon puolustusstrategia lakituvassa nojasi voimakkaasti siihen toteamukseen, ettei The Pirate Bayn palvelimella säilytetä varsinaista tekijänoikeudella suojattua materiaalia, vaan yksinkertaisesti vain tyydytään linkittämään siihen. Sen jälkeen kun raastuvassa oli käynyt selville, että The Pirate Bay tarjoaa hyvin monipuoliset hakuominaisuudet ja lataus- sekä tallennusmahdollisuudet tiedostoja varten, neljä ylläpitäjähenkilöä päädyttiin tuomitsemaan syyllisiksi.

The Pirate Bayn ylläpitäjille langetetut rapsut puhuvat sen epäilyn puolesta, että The Pirate Bayn omistajatahojen pankkitileillä on virrannut valuuttaa merkittäviä määriä. Sen johdosta sivuston ylläpitäjien väitteet vain mitättömien rahatulojen saamisesta sivuston kautta saivat aivan uuden näkökannan. Oikeustuvassa todettiinkin 2 500 000 korvaussumman maksaminen annettavaksi nelihenkiselle ydintiimille.

Maailman suurimmaksi BitTorrent-trackeriksi itseään kutsuva The Pirate Bay sai ensimmäisen tuomionsa sen jälkeen kun sivuston toiminnasta vastanneet palvelimet oli “raidattu” kolme vuotta sitten. Sivuston ylläpitäjien mukaan kyseinen vankeustuomio, kuin myös rahallinen korvaus, ovat vain pieniä töyssyjä informaation valtatiellä. Syyllisiksi tuomitut tahot ovat jättäneet raastuvalle valituspyynnön ja se johtaa tapauksen käsittelyn siirtyvän seuraavaan oikeusasteeseen. Tapausta tullaan The Pirate Bayn ylläpitäjien arvion mukaan puitavan vielä kaksi tai kolme vuotta seuraavassa oikeusportaassa. Varsinainen The Pirate Bay -sivusto tulee jatkamaan toimintaansa normaaliin tapaan. Ylläpitäjät eivät aio antaa periksi eivätkä halua pettää miljoonia käyttäjiään.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot