Metric: "Fantasies".

 • Julkaistu 19.04.2009
 • Tagit:
 • Luettu 1316 kertaa

Metricin albumin "Fantasies" etukansi on lähes pikimusta, mutta sen keskellä hämärästi tilaa valaiseva hehkulamppu, jonka oikealla puolen sinisellä värillä yhtyeen nimi, jonka alla harmaalla värillä kirjoitettuna Fantasies. Julkaistiin 7.4.2009

Kanadalaisen vaihtoehtorokkia soittavan Metric (www.ilovemetric.com) -bändin albumi “Fantasies” on yhtyeen uran järjestyksessä neljäs pitkäsoitto. Se julkaistiin ympäri planeettaa aikaisemmin kuluvan kuukauden puolella. Kiekko debytoi yhtyeen naapurimaassa, Yhdysvalloissa, Billboardin Top Heatseekers -musiikkilistalla kirkkaimmalle sijalle. Eilen lauantaina albumi oli vielä Billboardin 200:n parhaan levyn sijalla numero 105. Kanadassa albumi vietti julkaisuviikollaan albumilistan sijalla 8. laatuaikaa.

Bändi julkaisi noin 40 minuuttia musiikkia sisältävän “Fantasies”-kiekkonsa kuluvan kuukauden 7. päivä, joka on noin yksi viikko myöhemmin kuin yhtye alunperin oli ilmoittanut. Julkaisupäivämäärän siirtämiselle ei ole toistaiseksi esitetty syytä. Albumi julkaistiin iTunesin käyttäjille digitaalisessa muodossa jo 31. maaliskuuta 2009.

Metric julkaisi “Fantasies”-albumiltaan ensimmäisen singlen hitiksi muodostuneesta biisistä “Help, I’m Alive”. Se julkaistiin Kanadassa jo viime vuoden joulukuussa ensin iTunes-musiikkipalvelun välityksellä. Single on myös hankittavissa 7”-vinyylisinglenä suoraan bändin nettisivuilta tilattuna. Singleä myytiin myös “Jingle Bell Rock” -kiertueen keikkojen yhteydessä edellisen vuoden joulukuussa. Kappale on sittemmin julkaistu myös yhtyeen MySpace-sivujen soittolistalle.

“Fantasies”-albumin kappaleet:

 1. Help I’m Alive
 2. Sick Muse
 3. Satellite Mind
 4. Twilight Galaxy
 5. Gold Guns Girls
 6. Gimme Sympathy
 7. Collect Call
 8. Front Row
 9. Blindness
 10. Stadium Love

Edellisen kerran Metric julkaisi albumillisen verran musiikkiaan neljä vuotta sitten. Vuonna 2005 ilmestyneen albumin nimi on “Live It Out”. Kyseinen kiekko on seuraaja soitinyhtyeen albumille “Old World Underground, Where Are You Now?”, joka ilmestyi syyskuussa 2003.

Rokkiryhmä tullaan näkemään toukokuussa Euroopan alueella. Yhtye siirtyy meren tälle puolelle soittamaan keikkoja toukokuun alusa. Yhtye esiintyy ainakin Ranskassa, Saksassa, Alankomaissa ja Belgiassa, sekä Brittein saarilla.

Metric on:

 • Emily Haines (kosketinsoittimet ja laulu)
 • James Shaw (kitara ja laulu)
 • Josh Winstead (basso)
 • Joules Scott-Key (rummut)

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot