The Sims täytti 10 vuotta.

  • Julkaistu 08.02.2010
  • Tagit:
  • Luettu 1930 kertaa

Strategiapeli The Sims, jossa jäljitellään oikeaa elämää, täytti viime viikon puolella tasan 10 vuotta. Maxis-pelitalon kehittämä ja maailmankuulun Electronic Artsin julkaisema virtuaalielämäpeli ilmestyi ensimmäistä kertaa suurelle yleisölle 4. helmikuuta 2000. The Sims on ollut kymmenvuotisen uransa varrella yhtä riemuvoittoa täynnä, sillä jo pari vuotta The Simsin ensimmäisen osan ilmestyttyä peli oli myynyt yhteensä 6,3 miljoonaa kappaletta — tämä on enemmän kuin mikään muu tietokonepeli aikaisemmin. Pelin 16 miljoonan myydyn kappaleen rajapaalu saavutettiin viisi vuotta sitten. Elämää simuloiva pelisarja pureutuu yksinomaan Sims-nimisten pelihahmojen virtuaaliseen elämään. Pelaaja pääsee hallitsemaan näiden hahmojen päivittäisiä tekemisiä, johon kuuluu nukkuminen, syöminen, lukeminen, kylpeminen ja esimerkiksi töissä käyminen. Pelin kehittänyt Will Wright onkin kommentoinut, että The Sims on ikään kuin digitaalinen nukkekoti.

The Sims -pelisarjan suosituimpia hahmoja ovat olleet viime aikoina Newbies ja Goth-perheen jäsenet. Pelissä voidaan luoda myös aivan omia pelihahmoja. Kymmenvuotias The Sims on elämän jäljittelemisen tuloksena saanut useita jatko-osia ja laajennuksia. Koko The Sims -peliperheen myytyjen lisenssien määrä on yli 125 miljoonaa kappaletta, joka on tuonut Electronic Artsille satojen miljoonien eurojen edestä riihikuivaa. Pelin kehitystyö ei ole päättynyt. Tuorein pelisarjan osa on The Sims 3, joka on ilmestymisensä jälkeen kesäkuussa 2009 myynyt ainakin 4,5 miljoonaa kappaletta. Peliin on lisäksi julkaistu laajennuspaketti The Sims 3: World Adventures. The Sims 3 -pelin nettisivuilla käy kuukausittain kuusi miljoonaa eri kävijää. Joka minuutti pelin enttisivuilta ladataan 300 kertaa sisältöä. Virtuaalielämäpelin nouseva trendi lienee iPhonelle ja iPod Touchille tehdyt versiot.

Spore

The Simsin kehittänyt Will Wright on jatkanut urallaan kehittämällä tekoälypeli Sporen. Spore on yksinpelattava luomispeli, jossa pelaaja pääsee astumaan luontoemon saappaisiin ja kehittämään älyllistä elämää solutason olevaisista. Alunperin Windowsille ja Macintosh-tietokoneille syyskuussa 2008 julkaistu peli on saanut eräät uskonnolliset ryhmät kuohuksiin, sillä heillä on ilmeisiä ongelmia hyväksyä tällaista toimintaa. Samaan aikaan peli on saanut suosiota jopa eräiden biologian opettajien suunnalta, sillä Sporen avulla voidaan opettaa nuorukaisille miten evoluutio teoriassa ja käytännössä joiltain osin toimii.

Jaa Facebookissa

Käyttöehdot